E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDenge’de ‘Sabit’ virman ---

Denge’de ‘Sabit’ virman

Denge’de ‘Sabit’ virman
03 Mayıs 2013 - 09:11 borsagundem.com

Mehmet Sabit Eren’in hesabındaki Denge Yatırım Holding hisseleri bir günde nasıl buharlaştı?

BORSAGUNDEM.COM
Denge Yatırım Holding’de olağandışı fiyat hareketleri devam ediyor. Salı Günü şirket KAP’a gönderdiği açıklamada olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olacak özel durumun olmadığını açıkladı. Geçen hafta gelen bir açıklama ise kafaları karıştırdı. Denge Yatırım Holding hisseleri kısa sürede 3 lira seviyesinden 15 lira sınırına ulaştıktan sonra yapılan işlemlerle şirketteki payının yüzde 10’a ulaştığını açıklayan Mehmet Sabit Eren, geçen hafta yaptığı açıklamada paylarının yüzde 3’e kadar gerilediğini duyurdu. Sabit Eren’in açıklamasından sonra hissede düşüş hızlandı. 
VİRMANLAMA İHTİMALİ
Sabit Eren, KAP’a yaptığı bildirimde elindeki hisseleri nerede, nasıl sattığını açıklamadı. Eren, yapılan işlemler neticesinde paylarının azaldığını belirmekle yetindi. Zaten Sabit Eren’in paylarının azaldığını açıkladığı dönemde Denge Yatırım Holding’in tahtasında bu kadar yüklü miktarda işlem almadığı biliniyor. Bu durumda Sabit Eren’in hisseleri bir başka hesaba virmanlamış olacağı ihtimali öne çıkıyor. Peki, Eren, Mart’ın ilk haftasında hesabına geçen hisseleri kimden aldı, geçen hafta hangi hesaplara virmanladı? Bu kritik sorunun cevabı bulunması halinde yapılan hisse operasyonun şifrelerinin çözülebileceği belirtiliyor. 
BORSA KULİSLERİNDEKİ İDDİA
Hisseleri 3 liradan 22 liraya fırlayan Denge Yatırım Holding hisselerinde Adana merkezli bir operasyon yapıldığı uzun süredir borsa kulislerinde konuşuluyor. Hataylı Sabit Eren’in de Berkosan, Escom ve Bilici Yatırım Holding başta olmak üzere sert fiyat hareketleri yaşanan hisselerde işlem yaptığı geçmiş açıklamalardan biliniyor. 20 liradan başlayan sert düşüş ve hesaplara virmanlanan hisselerin ‘tahtadan çıkış için hazırlık yapılıyor’ yönünde bir süredir borsa kulislerinde kulaktan kulağa fısıldanan iddiaları güçlendiriyor. Ağustos 2012’de 3 lira seviyesinden halka arz edilen ve 22 liraya kadar yükselen hissenin küçük yatırımcılar için büyük risk taşıdığı ve yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.
Bu arada dün taban olan hisseler 12 lira sevilesinde alıcı bulamıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre12804 Mayıs 2013 09:43

    farkınız ortaya koyup bu ve benzeri hisselerde bizleri aydınlatığınız için borsagundeme minnetarız

  • ÖNERİ!03 Mayıs 2013 10:39

    3 tl den çıkmış 20 tl olmuş,şimdi bunu o tepe fiyatlardan ''c''tipine dönüştürseler bu operasyon bunların kucağında patlardı...zaten adamları yakalayıp ceza veremiyorsun,peki bunuda mı yapması çok zor ey SPK?bu yapılsa saçma sapan 5 katı 10 katı devri kapanır

  • Suat tosun03 Mayıs 2013 10:35

    Bu hissede defalarca uyardik almayin her an patlayabilir.sismis ve maniplasyon yapilmis kagitdit diye.bunlari dinlemeyip alil ah vah ceken lere gecmis olmus demiyorum.akillanirsiniz insallah diyorum.

  • Çok Bilen 03 Mayıs 2013 10:13

    Bu hisseleri ky aldıran hokkabaz dealerları gözaltına almak gerek yoksa ky nerden bilsin bunları adam şirketin faaliyetinden haberi yok

  • neyzen03 Mayıs 2013 09:43

    Bu kağıtları alanlar bilerek alıyor. geçin bunları kısa zamanda büyük kar peşinde kuşan küçük yatırımcı değil alayı küçük kumarbaz..

  • vvvv02 Mayıs 2013 16:52

    beğenmeyen egeli co alıp-satsın.

  • devlet yokmu?02 Mayıs 2013 16:45

    son 4-5 yılda dolandırıcılık o kadar aleni yapılır oldu ki, bu ülkede devlet ve otorityesi varmı yokmu tartışılır oldu.SPK ve mali polis artık bu dolandırıcılık yöntemlerine neşter vurmalı. halk bitti çünkü.

  • AY02 Mayıs 2013 14:43

    BORSA GÜNDEM OLMAZSA BÜTÜN BUNLARI NASIL ÖĞRENİR VE KENDİMİZİ NASIL KORUYABİLİRDİK. FAYDALI BORSA REHBERİ

  • eski tas eski hamam02 Mayıs 2013 14:11

    herşey göz göre göre gerçekleşiyor...dünyada manipülasyonun suç olmadığı tek borsa bist tir,suçtur diyen varsa bi tane doğru düzgün ceza alan göstersin

  • 02 Mayıs 2013 13:34

    Yandı mı:) Bence milletin canını gene fena yaktı Sabit, 15-22 TL arasında elinde ne varsa çaktı millete yedire yedire SPK da izledi sadece ?

  • SABİT GEÇİRME02 Mayıs 2013 11:10

    YANDI SABİT AMCAM...DENGENİN YENİ SAHİBİ OLDU.HAYIRLI OLSUN