E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDengelenme çabası yurt dışıyla baskılandı---

Dengelenme çabası yurt dışıyla baskılandı

Dengelenme çabası yurt dışıyla baskılandı
26 Mart 2021 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bu hafta Fed Başkanı Powell’ın mesajları ön plana çıkarken, ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde geri çekilmeler gündeme geldi. Ancak halen daha enflasyon endişeleri ve son dönemde vaka sayılarında gözlenen artış ivmesi aşağı yönlü risk unsurları olarak izleniyor. Avrupa Birliği’nden Türkiye ile ilişkileri geliştirme ve iyileştirme konusunda gelen mesajlar ön plana çıkarken, Türkiye’nin dış ilişkilerindeki gelişmeler önemini koruyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki enflasyon ve salgın endişeleri küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, dün günün ilerleyen bölümünde ABD Başkanı Biden’ın konuşmasında aşılama ile ilgili verdiği mesajlar ABD borsalarını destekledi. Dengelenme çabasının görüldüğü BIST-100 Endeksi yurt dışındaki kararsız görünümün de etkisiyle dün günü %1,38’lik bir düşüşle 1.394,36 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,94 – 7,96 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,96’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste önceki iki gün gerçekleşen tepki alımlarının ardından dün yurtdışındaki negatif havanın da etkisi ile kar satışları izledik. Kapanışın günün dip seviyesinden gerçekleşmesi ise negatif bir görünüm oluşturdu. Dün de ifade ettiğimiz gibi endekste ilk güçlü direnç son düşüşün geri dönüşünde %50 seviyesinin bulunduğu 1.423 seviyesi iken buranın üzerinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha önemli olacaktır. Burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli kalmaya devam edeceğiz. Geri çekilmelerde ise referans noktamız %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.384 olacak. Buranın altına sarkılması teknik görünümü bozacaktır. Özellikle haftalık kapanışın buranın altında gerçekleşmesi çok daha olumsuz bir sinyal oluşturacaktır.

Erdemir ve Çelik Halat sorusu

 

Açığa satış tedbirlerinde 4. gün

 

Borsa İstanbul yeni Genel Müdürü bugün belli olacak

 

Yabancıların gözde hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 26/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)