E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeniz Baykal'a büyük şok!---

Deniz Baykal'a büyük şok!

Deniz Baykal'a büyük şok!
18 Şubat 2016 - 19:48 borsagundem.com

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, 'mezhepçi açıklamalar' yaptığı gerekçesiyle partiden ihracı istendi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında yaptığı açıklamalarda "mezhepçi yorumlarda bulunduğu" gerekçesiyle parti suçu işlediği ve tüzük gereğince üyeliği hakkında tedbir kararı alınarak partiden ihracı istendi. Talep, partinin Adana'daki üyesi Volkan Hüseyin Ertem'den geldi.

Sol Haber Portalı'nda yer alan habere göre, CHP üyesi Av. Volkan Hüseyin Ertem, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında "Halep sünni bir İslam kentidir" şeklindeki açıklamalarının tüzüğe göre parti suçu olduğunu belirterek, ihraç istemiyle disipline sevkinin Parti Meclisi gündemine alınmasını talep etti.

Ertem, Baykal'ın yaptığı açıklamaların parti içi huzursuzluklara neden olduğunu ve partinin tüm program ve görüşlerine ters düştüğünü kaydederek, partiden kesin ihraç edilmesi talebini dilekçe ile genel merkeze iletti.

Talep noter yoluyla iletildi
Noter kanalıyla CHP Genel Başkanlığı makamına gönderilen dilekçede, Deniz Baykal'ın Halep ve PYD konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, "Bu beyanlar parti tüzüğümüzün 2. maddesinde belirtilen ‘Siyasal ilkeler ve değerler' ile 3. maddesinde belirtilen ‘Amaç' başlıkları altında düzenlenen parti ilke ve değerleri ile amacına aykırıdır. Parti programımızda belirtilen ‘Hiç kimse din, dil, ırk ve mezhep yönünden herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulamaz' ile ‘Yurtta barış, dünyada barış' ilkeleriyle çelişiyor" denildi.

Tedbir ve ihraç talebi
CHP Genel Başkanlık makamı tarafından PM'ye sevk edilerek işleme alınması talebiyle gönderilen dilekçede, "Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında, parti meclisimizin, parti tüzüğümüzün 68. maddesinin (F) bendi gereğince öncelikle üyeliği hakkında tedbir kararı verilmesi, parti tüzüğünün 70. maddesinin (A) bendinin (A) fıkrasındaki, ‘Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' şeklindeki hükme aykırı iş bu fiilinden ötürü partiden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için gereken işlemin yapılması" talebi yer aldı.

Aylin Nazlıaka örneği
Deniz Baykal'ın milletvekili olmasından dolayı, Atatürk posteri tartışmaları sonrası disipline sevkedilen Aylin Nazlıaka örneğinde olduğu gibi, Baykal'ın disiplin talebinin CHP Parti Meclisi'nde görüşülerek karara bağlanması gerekiyor. PM'ye direk başvuru yapılamayacağı için, Genel Başkanlık makamına iletilen dilekçeyi, başkanlığın PM'ye havale etmesi gerekiyor. Hatırlandığı üzere Baykal, CNN Türk'te katıldığı yayında "Halep Sünni İslam kentidir. Bu kenti Rusya'nın, Esad'ın himayesine teslim etmek üzerine bir politikayı çok ciddi sorgulamak lazım" demiş ve tepki çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli18 Şubat 2016 23:16

    aktrollrde dolmuş borsa gündeme gecmişi bilmeyen geleceği hic bilmez

  • alp18 Şubat 2016 23:01

    ADAM DOĞRU SÖYLEDİ..BİZİM AVANAK AVNİLER HALA CHP BİR ŞEY BEKLİYORLAR GN.BŞK.YRD.S.TANRIKULU PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL DEMEDİMİ ADAMI.BÖYLE TERS KÖŞE YAPARLAR

  • cem18 Şubat 2016 21:35

    Tabi sayın Baykalın gerçekleri görmesi doğruyu söylemesi bay kemal ve yalayıcılarını rahatsız etti sizlerin terörü desteklediğinizi teröre arka çıktığınızı yedi düvel öğrendi artık ama halen peşinizden giden cahiller sürüsü anlayamadı chp nin hdp nin en büyük destekçisi ve ortağı olduğunu

  • wattes18 Şubat 2016 21:11

    Keşke hepiniz BAYKAL kadar devletçi ruha sahip olsada bu isteğiniz değer kazansa mal insanlar.ne düşünürseniz düşünün bu vatan bizim diyemeyen basiretsizler

  • barış koza18 Şubat 2016 20:57

    chp = hdp

  • mahmud cellat18 Şubat 2016 20:54

    BAYKAL ETNİK VE MEZHEPÇİ YAKLAŞIMIYLA PARTİYE ZARAR VERİYODU.İYİ OLMUŞ.SAYIN KILIÇDAROĞLU GİBİ DELEGELERE VE PARTİLİLERE MEZHEPÇİ YAKLAŞMASAYDI BAŞINA BU İŞ GELMEZDİ.HİÇ BİR GÜÇ CHP Yİ MEZHEPÇİ BİR PARTİ YAPAMAZ.YAZIKLAR OLSUN.

  • orhan18 Şubat 2016 20:52

    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Onunda Ypg yi terör örgütü olarak görmesi kötü oldu Demekki. Ne partisi olduğunuz belli değil mi. Ulusalcıdan başka herkes partiyi işgal etmiş durumda..

  • Cüneyt 18 Şubat 2016 20:26

    Çok isabetli bir karar...

  • nur çel18 Şubat 2016 20:22

    75 yaşında eski chp li olarak bu öneri derhal yerine getirilmeli

  • Miharbi18 Şubat 2016 20:12

    Sn. Baykal'ı da ihraç edin de , nasıl bir oluşum olduğunuz tamamen ortaya çıksın bari.

  • Tuğrul18 Şubat 2016 20:08

    Baykal'a ekibi ile birlikte bir an önce AKP ye katılmasını tavsiye ediyorum.