E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDeniz Feneri’nde kilit adam sorguda---

Deniz Feneri’nde kilit adam sorguda

Deniz Feneri’nde kilit adam sorguda
05 Ağustos 2011 - 07:34 borsagundem.com

Deniz Feneri e.V soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kanal 7 Mali İşler Daire Başkanı Harun Kapıyoldaş’ın yaklaşık 11 saat ifadesine başvuruldu

Kapıyoldaş’ın Almanya’daki dernekten Türkiye’ye para aktarımında “kilit rol” oynadığı iddia ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 3. dalga operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden biri olan Kanal 7 Mali İşler Daire Başkanı Harun Kapıyoldaş’ın ismi, Almanya’daki davanın iddianamesinde de sık sık geçiyor. İddianamede, Almanya’daki davada hüküm giyen Deniz Feneri e.V Derneği muhasebe sorumlusu Firdevsi Ermiş, ifadesinde Türkiye’ye aktarılan paralarla bağış yapıldığına dair sahte yardım makbuzlarının Türkiye’de hazırlandığını kendisinin bizzat bir bavul dolusu, üzerinde tarih ve meblağ bulunmayan “alındı makbuzu” getirdiğini, bunları da İstanbul’da Kanal 7’nin binasının 3. katında Harun Kapıyoldaş’tan aldığını itiraf etmişti. Kilit adam Kapıyoldaş’a isnat edilen suçlamalar şöyle:
- Türkiye Deniz Feneri’nin mali müşaviri ve finans işlerinden sorumlu kişisi olarak, çeşitli yardım makbuzlarını “Alındı Belgesi” formunda, güya mahallinde yardıma muhtaç kişilerce ‘Alınmış’ olarak imzalatıp bunları Almanya’ya göndermek.
- Sahte yardım makbuzları hazırlatmak ve bu makbuzların, Almanya’daki dernekten çekilen paranın resmi muhasebesinde göstermek.
- Maliye Dairesi’nin, Almanya’daki dernekten yardım belgelerinin ibraz edilmesi istendiğinde, muhasebede görülen kayıtlarla mevcut yardım belgelerinin birbirini tutmaması.
- Bir bavul dolusu tutar bölümleri boş bırakılan sonradan gider olarak gösterilen sahte makbuzları Almanya’ya göndermek.
Bugün mahkemeye çıkarılacaklar
DENİZ Feneri soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 3. dalgada gözaltına alınan ünlü sunucu Uğur Arslan, Kanal 7 Muhasebe görevlisi Mustafa Bölükbaşı, Kanal 7 Planlama ve Teknik Daire Başkanı Muzaffer Şafak ile daha önce Kanal 7 yöneticilerinden birinin sekreterliğini de yaptığı öğrenilen Beyaz Holding çalışanı Ayşenur Sezgün’ün ifadeleri tamamlanmıştı. Sezgün ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Arslan, Bölükbaşı, Şafak ve Kapıyoldaş yeniden emniyete götürüldü. Gözaltı süreleri dolan Arslan, Bölükbaşı, Şafak ve Kapıyoldaş’ın bugün mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)