E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDenizbank'a ne kadar ödeyecek?---

Denizbank'a ne kadar ödeyecek?

Denizbank'a ne kadar ödeyecek?
26 Mayıs 2012 - 09:20 borsagundem.com

Rusya'nın en büyük devlet bankası Sberbank, uzun süredir müzakerelerini sürdürdüğü Denizbank'ın alımında sona yaklaşıyor.

Denizbank'ın sahibi Fransız-Belçika ortaklığı Dexia ile Sberbank, satın alma sürecinin önemli aşamalarından biri olan gizlilik anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya yakın kaynaklara göre Dexia, Türkiye'de faaliyet gösteren Denizbank için Sberbank'tan 4 milyar dolar talep ediyor. Müzakerelerin haziran ortasında sona ermesi bekleniyor. Uzmanlar, Sberbank'ın Türkiye'nin gelişen ekonomik yapısı ve büyüyen bankacılık sektörünü dikkate aldığını kaydediyor. Sberbank CEO'su German Gref, Denizbank'la yakından ilgilendiklerini, Türk piyasasında bulunan en değerli aktiflerden biri olduğunu söyledi. "DenizBank'ı satın alma niyetiniz var mı?" sorusuna Gref, "Pazarın şartları değişti. Biz yeniden bu aktifleri satın almayı değerlendiriyoruz:" cevabını verdi. Sberbank D.Avrupa'da genişleme programı çerçevesinde 2012 başında Avusturya bankası Volksbank International'ı 636 milyon dolara almıştı. 1841'de faaliyetlerine başlayan Sberbank'ın yüzde 57,6 hissesi devlete ait. Zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)