E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDenizbank'ın satışına onay çıktı---

Denizbank'ın satışına onay çıktı

Denizbank'ın satışına onay çıktı
10 Ekim 2011 - 08:12 borsagundem.com

Fransa, Belçika ve Lüksemburg Dexia için uzlaştı Denizbank’ın satışına onay çıktı

Fransa, Belçika ve Lüksemburg Başbakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantıda Yunanistan’daki büyük zararı nedeniyle krizin ilk mağduru olan ve zora giren Dexia’yı kurtarmak için uzlaşmaya vardı.
Belçika Başbakanı Yves Leterme’in ofisinden yapılan açıklamada, Fransa, Belçika ve Lüksemburg hükümetlerinin Dexia bankası için kurtarma paketi konusunda anlaşma sağladıkları bildirilirken, anlaşmayla ilgili detay verildi.
4.8 milyar Euro alacağı var
Yapılan açıklamayla hükümetlerin Dexia’nın geleceğini güvence altına almak için bir çözüm bulmak konusunda dayanışma içinde olduklarına dikkat çekilirken görüşmeler sonucu oluşturulan önlem ve önerilerin, onaylanmak üzere Brüksel’de toplanması beklenen Dexia Yönetim Kuruluna sunulacağı ifade edildi. Yunanistan’dan kaynaklı risklerinin büyük olması sebebiyle geçtiğimiz hafta borsadaki hisseleri büyük ölçüde değer kaybeden Dexia’nın elinde 3.4 milyar Euro tutarında Yunan tahvili bulunuyor. Yunan özel sektörünün Deixa’ya borçlarıyla birlikte bankanın Yunanistan’dan 4.8 milyar Euro’yu bulan alacağı bulunuyor.
Sberbank’ın Denizbank ilgisi
Dexia’nın Belçika ayağını kamulaştırmak isteyen Brüksel hükumeti için de bir fiyat belirlemek üzere yapılan müzakerelerde sona yaklaşıldığı belirtilirken, 2008 yılında Fransız ve Belçika hükumetlerinden 6 milyar Euro’luk yardım alan bankanın piyasa değerinin 3-7 milyar Euro aralığında hesaplanması bekleniyor. Dün Brüksel’deki toplantıda Dexia’nın Türkiye’de büyük ortağı olduğu Denizbank’ın satışı da kesinlik kazandı. Denizbank’a geçtiğimiz hafta da Rusyanın en büyük bankası Sberbank’ın talip olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)