E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDentaş borsadan çıkıyor---

Dentaş borsadan çıkıyor

Dentaş borsadan çıkıyor
24 Ekim 2013 - 16:49 borsagundem.com

Dentaş Ambalaj'ın Borsa İstanbul kotundan çıkarılması hakkında KAP'a bir açıklama yapıldı

Dentaş Ambalaj tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:
Şirketimiz ana hissedarı Mosburger GmbH'ın 12 Ağustos - 9 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğu zorunlu çağrı sonucunda Mosburger GmbH'ın şirketimizdeki ortaklık oranı %98,34'e ulaşmıştır. Bu doğrultuda Şirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 30.07.2010 tarih ve 22/675 sayılı toplantısında belirlenen "Payları Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kendi İstekleri ile Borsa Kotundan Çıkma İşlemlerinde Uyacakları İlke ve Esaslar" (İlke ve Esaslar) çerçevesinde, zorunlu çağrı sürecinin tamamlandığı 9 Eylül 2013 tarihini takip eden 15 günlük süre içerisinde, Şirketimiz hisselerinin Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa İstanbul) kotundan çıkarılması amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuruda bulunulmasına ve bu kararın genel kurul onayına sunulmasına karar vermiştir. Söz konusu karara istinaden 11 Eylül 2013 tarihinde genel kurul bildirimi yapılmış; Borsa İstanbul ile  gerçekleştirilmiştir.
Başvuruların gerçekleştirilmesinin ardından yapılan değerlendirmelerde, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (Kanun) Geçici 1 Madde gereğince İlke ve Esasların Kanuna aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunacağı anlaşılmış olup bu doğrultuda 11 Ekim 2013 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararı ile Kanunun 24. maddesi gereği genel kurul toplantısına katılıp olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine paylarını şirketimize satmak üzere 3,45 TL pay başına fiyat üzerinden ayrılma hakkı tanınmıştır. Söz konusu değişiklik sonrası 11 Ekim 2013 tarihli KAP açıklaması ile yenilenmiş genel kurul gündemi kamuoyu ile paylaşılmış; yatırımcılarımıza durumu değerlendirebilmeleri için yeterli yasal süreyi verebilmek adına genel kurul tarihimiz 21 Ekim 2013 tarihinden 25 Kasım 2013 tarihine ertelenmiştir.
Ayrılma haklarının kullanımının tamamlanmasının ardından, Borsa İstanbul nezdinde kottan çıkarma sürecinin tamamlanması planlanmaktadır. Gelinen aşamada süreç dahilinde bir çağrı işlemine gerek olmadığı anlaşıldığından; SPK'ya 19 Eylül 2013 tarihinde yapmış olduğumuz çağrı başvurusunun iptalini için SPK'ya başvuru yapılmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)