E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeprem altın fiyatlarını yükseltti---

Deprem altın fiyatlarını yükseltti

Deprem altın fiyatlarını yükseltti
14 Mart 2011 - 16:20 borsagundem.com

Japonya'da yaşanan deprem ile tsunami felaketinin alternatif yatırım aracı olarak altına ilgiyi artırmasıyla metal fiyatları yükseldi

Yetkililerin Japonya'daki deprem ve ardından gelen tsunami nedeniyle ölenlerin sayısının 10,000'i aşabileceğini açıklaması ve Tokyo'nun kuzeyindeki nükleer santraldeki reaktörlerini soğutma çabalarıyla Avrupa ve Asya hisse senetleri geriledi. Libya'da ise kanlı çatışmaların yaşandığı petrol limanı Brega'da Libya lideri Kaddafi'ye ait güçlerin bölge kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.
MineLife Pty'de analist olan Gavin Wendt, "Ortadoğu ve Afrika'daki siyasi olaylar ve Japonya'daki yıkıcı depremle altının yatırımcılar için ön planda olacağına inanıyorum. Fiyatlar bu hafta yeni rekorlar kıracak" dedi.
Külçe altının onsu Londra'da saat 12:20 itibariyle 11.05 dolar veya yüzde 0.8 yükselerek 1,428.50 dolar oldu. Altın, Libya'da iç savaşın tırmanmasıyla 7 Mart'ta 1,444.95 Dolar olarak rekor kırmıştı. Nisan vadeli altının onsu New York Comex'te yüzde 0.5 yükselerek 1,428.40 dolardan işlem gördü.
Japonya'daki depremin hisse senetlerinin düşüşünü tetiklemesiyle Japonya Merkez Bankası piyasalara 15 trilyon yen (183 milyar dolar) likidite sağlayacak. Merkez Bankası, ayrıca ekonomiyi depremin etkilerinden korumak amacıyla varlık alım programını da ikiye katladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)