E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeprem bakır fiyatlarını düşürdü---

Deprem bakır fiyatlarını düşürdü

Deprem bakır fiyatlarını düşürdü
14 Mart 2011 - 10:59 borsagundem.com

Japonya'daki şiddetli deprem nedeniyle önümüzdeki aylarda bakır talebinin azalacağı endişesiyle metal fiyatları düştü

3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda dördüncü günde geriledi ve yüzde 1.1 kadar kayıpla ton başına 9,092.50 dolar oldu. Mayıs vadeli bakır, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.2 düşerek ton başına 69,100 yuan (10,518 dolar) oldu.
HNA Topwin Futures'ta analist olan Xu Liping, "Kısa dönemde kesinlikle bir talep kaybı var. Ancak düşüş, önümüzdeki 3-6 ay içinde yeniden yapılanma doğrultusunda daha yüksek talep doğuracak" dedi.
Eugene Investment & Securities'de analist olan Kim Gyung Jung dünkü açıklamasında 1995 Kobe depremini hatırlatarak, "Bakır, çinko ve nikel gibi ana metallere olan talep kısa dönemde düşebilir" dedi. Japonya'nın en büyük bakır üreticisi Pan Pacific Copper, bugün Ibaraki'deki tesiste üretimi durdurduklarını açıkladı. Yıllık 120,000 ton kapasitesi olan şirketin sözcüsü Masatoshi Kawada, tesisin yeniden üretime ne zaman başlayacağının belli olmadığını söyledi.
Üçüncü büyük bakır üreticisi Mitsubishi Materials ise Onahama'daki tesiste üretimi durdurduklarını açıklarken, en büyük çinko üreticisi Mitsui Mining & Smelting, Aomori bölgesindeki Hachinohe'daki tesisi kapattıklarını duyurdu.
Macquarie Group'ta üst düzey analist olan Jim Lennon, dün yaptığı açıklamada ülkedeki metal üretiminin normale dönmesinin 3 ila 6 ayı bulabileceğini belirtti.
Londra'da alüminyum yüzde 1 düşerek 2,520.50 dolar/ton olurken nikel ise ton başına 25,620 dolardan işlem gördü. Çinko yüzde 1.7 artarak ton başına 2,314 dolar oldu. Kurşun ise yüzde 0.5 tırmandı ve 2,440 dolardan işlem gördü. Kalay fiyatları değişmeyerek 29,500 dolar/tonda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)