E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDepreme 122 milyar dolarlık ilaç---

Depreme 122 milyar dolarlık ilaç

Depreme 122 milyar dolarlık ilaç
19 Mart 2011 - 16:36 borsagundem.com

Japonya hükümeti, ülkede geçen hafta meydana gelen deprem, tsunami ve nükleer krizin ardından zarar gören şirketlere kredi verecek

Japonya hükümeti, ülkede geçen hafta meydana gelen deprem, tsunami ve nükleer krizin ardından zarar gören ya da üretimlerini askıya alan şirketlere, yaklaşık 122 milyar dolar (10 trilyon yen) değerinde düşük faizli kredi vermeyi planlıyor.
Nikkei gazetesinin haberine göre hükümet, plan çerçevesinde şirketlere, günlük masraflar ya da deprem ve tsunami felaketinin zararlarını gidermeleri için düşük faizli kredi verecek ve faiz sübvansiyonu sağlayacak.
Yetkililerin, şirketlerin depremdeki zararını gidermeleri için uzun vadeli kredi fonu oluşturmayı planladıkları belirtiliyor.
Deprem ve tsunamiden, aralarında Nissan'ın da bulunduğu büyük otomotiv üreticileri ile yüzlerce küçük imalatçı zarar gördü.
Hükümetin, deprem ve tsunaminin ardından bölgenin yeniden inşasının maliyetine ilişkin henüz bir açıklama yapmamasına karşın uzmanlar, maliyetin 200 milyar doları bulabileceğini belirtiyorlar.
G-7 ülkeleri, Perşembe günü düzenledikleri telekonferansta, Japon yeninin güçlenmesinin önüne geçmek için döviz piyasalarına müdahale etme konusunda anlaşmıştı. G-7, en son 2000 yılında avroyu desteklemek için uluslararası döviz piyasalarına ortak müdahale kararı almıştı.
İhracata dayalı Japonya ekonomisinde, yenin güçlenmesi, deprem, tsunami ve nükleer tehdidin ardından ekonominin toparlanmasını zorlaştırıyor.
Deprem ve tsunamiden sonra değer kazanan Japon yenini kontrol edebilmek için Japonya Merkez Bankası da hafta boyunca düzenlediği operasyonlarla finansal piyasaya 38 trilyon yen (470 milyar dolar) likidite sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)