E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Derhal istifa edin!'---

'Derhal istifa edin!'

'Derhal istifa edin!'
09 Mayıs 2012 - 10:31 borsagundem.com

PFDK'nın kararına ilişkin açıklama yapan Trabzonspor,"Federasyonu yönetenler bir an önce şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve gereğini yapmalıdır"

TRABZONSPOR Yönetim Kurulu, son PFDK kararlarının ardından yayınladığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türk futboluna vereceği hiçbirşey kalmadığını belirterek, "Federasyonu yönetenler bir an önce şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve gereğini yapmalı. Türk futbolu böyle bir komediyi hak etmiyor" dedi.
FUTBOLUMUZDAKİ KARIŞIKLAR DAHA DA ARTACAKTIR
Trabzonspor Yönetim Kurulu, PFDK kararları konusundaki sessizliğini külübün internet sitesinden yaptığı açıklamayla bozdu. Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ülkemizde yaşanan şike gündemine yönelik kararlarını nihayet açıklamış ancak bu durum kaosu bitirmek yerine daha da büyük sorunları beraberinde getireceğinin habercisi olmuştur. Trabzonspor, sürecin başından beri ısrar ettiğimiz gibi hiç bir zaman futbolun sonucunun sahada elde edilmesinden başka bir beklenti ve girişim içerisinde bulunmamıştır, bulunmayacaktır da. Bu gerçek, eldeki mevcut delillerle gerek şahıs gerekse de kulüp bazında suç isnat edilememesiyle belgelenirken, diğer cezalandırmaların doğurduğu çelişik ortam belli ki futbolumuzdaki karışıklığı daha da arttıracaktır" denildi.
FENERBAHÇE ADINA 3 MAÇTA ŞİKE YAPILMIŞ...
PFDK kararları, ’eksik, yanlı, bazı kulüp ve şahıslara hak ettikleri cezanın verilmediği kararlar’ olarak değerlendirilirken, açıklama şöyle devam etti:
"PFDK’nın açıkladığı kararlar açıkça göstermektedir ki; Fenerbahçe adına 3 maçta şike yapılmış, takımımızın Eskişehirspor ile oynadığı müsabakada da rakibimize teşvik primi verilmiştir. Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçıyla ilgili Sarı-Lacivertli yönetici ve görevlilerin yanı sıra rakip takımın oynayan kalecisinin de ceza alması şikenin sahaya yansımadığı yönündeki beyanların aksini göstermektedir. Yine Fenerbahçe – İstanbul Büyükşehirspor maçıyla ilgili olarak suçu işlediği ceza kararında açıkça belirtilen İbrahim Akın’ın durumu, kararlar bütününü tamamıyla traji komik bir duruma sürüklemektedir."
TÜRK FUTBOLU BÖYLE BİR KOMEDİYİ HAK ETMİYOR
Trabzonspor Yönetim Kurulu, Türk futbolunun böyle bir komediyi haketmediğinin de altını çizerek, "Disiplin Kurulu kararlarının şahıs ve kulüplerle ilgili tamamı yorumlandığında sorunların adeta halının altına süpürüldüğü izlenimi uyanmaktadır. Suçu tespit edip, suçluyu cezalandıran; ancak bu suçu ne için işlediklerini hasır altı etmeye çalışan hukuk uygulaması, tamamen inandırıcılıktan uzak, yargılamanın bir tarafını eksik bırakan, bazı şahıs ve kurumların kollanıp gözetildiği izlenimini yaratmaktadır. Karar vericilerin bu durumu hangi hukuksal gerekçelerle açıklayacaklarını herkes gibi bizler de merak ediyoruz. Bu kararların spor kamuoyu ile vicdan sahibi Türk insanını tatmin etmediği ortadadır. Futbol Federasyonu ve ona bağlı disiplin kurulu ne yazık ki futbolun koruduklarını iddia ettiklerini marka değerini özellikle uluslararası ortamda yerle bir etmiş, Türkiye’yi suçun işlendiği ancak cezalandırılamadığı bir ülke konumuna getirmiştir. Ayrıca Disiplin Kurulu aldığı kararın dayanağı olan iddianameyle eklerini hazırlayan cumhuriyet savcıları ile emniyet teşkilatının bütün çalışma, hazırlık, emek ve gayretlerini hiçe saymıştır" ifadesini kullandı.
TAHKİM UMUDUMUZU KORUMAK İSTİYORUZ
Trabzonspor’un açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verildi:
"Konuyla ilgili başvuru yapacağımız Tahkim Kurulu’nun Türk futbolunu bu yanlıştan döndüreceğine ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda karar vereceğine inancımızı muhafaza etmek istiyoruz. Aksi halde gözler UEFA ve FIFA’nın vereceği karara çevrilecektir. Bu aşamada en acı olan; ülkemizde adaletin tecelli etmesini bekleyen kesimlerin umudunu yurt dışından gelecek karara bağlamış olmalarıdır. Futbol Federasyonu ile kurullarının Türkiye’yi ve Türk futbolunu düşürdüğü durumun en ağırı da budur. Federasyon bu kararın altına imza atarak ve daha da önemlisi var olan ortamın altyapısını hazırlayarak kendi sonunu yaklaştırmaktadır. Suçluları özel hamlelerle aklamaya çalışan bir federasyonun bu kadar kısa süre görevde olmasına rağmen artık futbolumuza verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu federasyonu yönetenler bir an önce şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve gereğini yapmalı. Trabzonspor Kulübü olarak süreci hassasiyetle takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Başından beri Türk adaletine ve yargılama yapan kurullara duyduğu güveni dile getiren, çözüm umudunu TFF çatısı altında, futbol ailesi içerisinde arama gayreti çabasındaki camiamız, aksi bir durumda gerek yurt içi gerekse de yurt dışı yargı organlarının tamamını kullanacaktır."
TRABZONSPOR’DAN KINAMA
TRABZONSPOR, Fenerbahçe maçının ardından eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran adına açılmış Twitter hesabı üzerinden Başkan Sadri Şener, Teknik Direktör Şenol Güneş ve bordo mavili camiaya yönelik hakaret içerikli yorumları kınadı.
Kulübün resmi internet sayfasından yayınlanan kınama mesajında şu görüşlere yer verildi:
"Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Feyzi İşbaşaran ismine kayıtlı adresten birkaç gündür Başkanımız, Teknik Direktörümüz, kulübümüz, camiamız ve kentimize yönelik ağır hakaretlerle ithamlar yayınlanmıştır. Eski Elazığ Milletvekili İşbaşaran bugün aynı adres üzerinden bir açıklama yaparak özür dilemiş ve hesabına ait şifrenin 5 gün önce çalındığı iddiasında bulunmuştur. Hukuk birimimiz konuyla ilgili başlattığı çalışmanın ardından yasal tespit yapılması doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunarak gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Her şeye rağmen bahsedilen hesaptan yapılan tüm hakaretleri kınıyor, sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sözkonusu mesajlarla ilgili yasal yollara başvurulacağını açıkladı.
Bu arada, 26 yaşındaki Ömer Daştan da, eski Milletvekili İşbaşaran’ın twitter hesabından yapılan hakaretlerle ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu ve suç duyurusunda bulundu.
NELER YAZMIŞTI
Eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran adına olan Twitter hesabından Fenerbahçe maçının ardından Trabzonspor camiası, kenti ve kulübün ileri gelenleri hakkında hakaret içerikli mesajlar yayınlanmıştı. Mesajlarda, "Trabzon’dan utanıyorum. Türkiye 80 ilden ibaret. Kendinize gelin. katilsiniz", "Trabzon benim için bir il değil. tetikçi, paracı, katil bir yer", "Şenol Dünya 3’üncüsü olurken örtülü ödenekten rüşvet verildi" gibi ağır ifadeler kullanılmıştı. Feyzi İşbaşaran, bugün yine Twitter üzerinden yayınladığı mesajlarda ise, "Hesabım 5 gün önce hacklenmişti. Bugün 12.00 itibarıyla hesabım bana iade edildi. Yazılanlardan çok üzüldüm. Trabzon ve Trabzonspor’dan özür diliyorum. Yazılanların benimle ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem09 Mayıs 2012 19:00

    helal olsun sana kardeş o kadar güzel yazmışsınki tekrar helal olsun bunlar bağırdıkça başarısızlıklarını örttüklerinii zannediyorlar

  • 09 Mayıs 2012 17:45

    Ben Trabzonspor taraftarı olsam TFF'nin değil önce kendi başkanlarının istifa etmesini isterim, bu kadar başarısızlıktan sonra hala konuşan başkan başarısızlığın nedenini sorgulamıyorsa durum vahim.

  • adalet09 Mayıs 2012 13:44

    adalet bu kadar ucuz değil diyen arkadas. ilk maç 2-0 ikinci maç 3-1.. neyi anlatıyorsun sen.. adaleti sahada bulamadın da buralara mı düştün. sen git otobüse taş at şişe fırlat. belki adaletiniz yerini bulur o zaman

  • taşş09 Mayıs 2012 13:31

    iddiası olmayan zavallı trabzon taraftarları futbolda kazanamayıp masa başı oyunlarıyla birseyler yapma peşinde. siz gittiniz şampiyonlar ligine. ne yaptınız? avni akerde onca adiliğe rağmen ezilmekten kurtulamadınız. hala da konusuyorsunuz. mert olun biraz adam olun. cam kırmayla olmaz bu işler

  • 09 Mayıs 2012 13:02

    YAPILANLAR BU KADAR AÇIKKEN BAŞBAKANIN İSTEĞİ İLE NE YAPTIĞINI BİLMEZ FEDERASYONUNUN ALDIRDIĞI VİCDANLARI PARÇALAYAN BU KARARA ZİL TAKIP OYNAYACAKSANIZ OYNAYIN SAYIN FENERLİLER.FAKAT ADALET BU KADAR UCUZ DEĞİL.SON NOKTA DAHA KONMADI.AMA SİZ PEŞİN SEVİNMEYE ALIŞIKSINIZ.BURSA ŞAMPİYON OLDUĞU ZAMANKİ GİBİ.

  • yuh09 Mayıs 2012 12:24

    neyin peşindesinizki. 2 maçtata sizi ezdik sahada. gücünüz yetmeyince masa basında ugrasıyorsunuz. siz bizim rakibimiz bile değilsiniz. ihtiyar bi adamın peşine takılmış neyin ne oldugunu bilmeyen bir güruh saçma sapan ifadeler vermekten baska bir iş yapamaz mı. eziksiniz

  • futbolsever09 Mayıs 2012 11:36

    hala utanmadan trabzonu savunuyorsunuzya yazıklar olsun.galatasarayın ankaragücüne 8 tane gol atıp şampiyon olduğunda,denizli spora para verip fenere çelme takıp vs. şampiyon olduğunda neredeydiniz o zamanlar hiç kimsenin gıkı çıkmadı.bu takım bileğinin hakkıyla şampiyon olmasaydı bu senede şampiyonluğun en güçlü adayı olmazdı. bütün türkiye trabzon fener maçında fenerin şampiyonluğunu bileğinin hakkıyla aldığını gördü.

  • sel09 Mayıs 2012 10:47

    OLUR CANIM.ÖNCE SEN İSTİFA ET YATIRIMCINI YALANLARINLA NE HALE GETİRDİN KAÇ YILDAN BERİ...