E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank suçunu kabul etti ---

Deutsche Bank suçunu kabul etti

Deutsche Bank suçunu kabul etti
22 Aralık 2013 - 11:44 borsagundem.com

Finansal yolsuzluk davalarının merkezindeki Alman Deutsche Bank, ABD’de suçunu kabul etti

Libor, döviz ve altın manipülasyonlarının merkezindeki kuruluşlardan Deutsche Bank’a bir darbe de mortgagedan geldi. Banka, mortgage skandalındaki hukuki sorumluluğundan kurtulmak için 1.9 milyar dolar ödemeyi kabul etti.
ABD yönetiminin 2008 yılında el koyduğu mortgage devleri Fannie Mae ve Freddie Mac ile ilgili açılan davalar kapsamında Deutsche Bank 1.9 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Ödenecek paranın 1.63 milyar dolarını Freddi’nin, 300 milyon dolarını ise Fannie’nin alacağı açıklandı. Euribor ve yen manipülasyonları nedeniyle geçen haftalarda 725 milyon euro cezaya çarptırılan Deutsche Bank’ın yasal sorunlarını halletmek için ayırdığı rezervler tükenirken, banka libordan döviz manipülasyonuna kadar birçok soruşturmada kıskaca alınmış durumda. Ayrıca ülke içinde medya devi Leo Kirch’ün iflasına ilişkin davada da Deutche Bank’ın başı belada.
HER TAŞIN ALTINDA
Mortgage yolsuzluğunun yanısıra, Deutsche Bank dünya çapındaki bütün soruşturmaların içinde bulunuyor. Alman regülatörü BaFin, altın ve gümüş fiyatlarındaki manipülasyon soruşturması kapsamında Deutsche Bank’ı yakın incelemeye almış durumda. Ayrıca İsviçre merkezli döviz manipülasyonu ve İngiltere’de patlak veren libor skandalında da Deutsche Bank başroldeki bankalardan.
Türkiye’deki 2001 ve 2008 krizlerini de tetikleyen banka olan Deutsche Bank, bu yıl da “Merkez Bankası faiz yükseltmezse TL’de değer kaybı durmaz” açıklaması yaparak büyük spekülasyonlara neden olmuştu. Taraf

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)