E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank: Türk borsası için faiz indirimi gerekli---

Deutsche Bank: Türk borsası için faiz indirimi gerekli

Deutsche Bank: Türk borsası için faiz indirimi gerekli
10 Ekim 2024 - 15:15 borsagundem.com

Deutsche Bank’ın bir yan kuruluşu olan DWS Investment, Türk borsasıyla ilgili değerlendirmesinde hisse senetlerinin performansı için faiz indirimlerinin gerekli olduğunu belirtti.

Son dönemde Borsa İstanbul’da yaşanan dalgalanmalar, yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. BIST 100 endeksi, geçen haftayı yüzde 6,83 değer kaybederek 9.109,34 puandan tamamladı. Bu haftanın kapanış performansı merakla beklenirken Türk borsasına ilişkin kritik bir değerlendirme Almanya'nın en büyük bankalarından olan Deutsche Bank'tan geldi.

Bankanın iştiraki olan DWS Investment, Türkiye’ye borsa yoluyla fon aktarımı için, ülkedeki faiz indirimlerinin yakın bir zamanda gerçekleşmesini ve enflasyonun kazançlar üzerindeki etkisinin piyasalarda daha belirgin bir şekilde fiyatlanmasını gerekli görüyor.

Enflasyon muhasebesi etkisi: Yatırımcılarda yüksek belirsizlik yarattı

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan DWS Investment Portföy Yöneticisi Sebastian Kahlfeld, “Enflasyon muhasebesi kullanmak zorunda olan şirketler piyasa beklentilerinin önemli ölçüde altında sonuçlar verdi ve bu da yatırımcılarda yüksek belirsizlik yarattı. Önce bunun yatırımcılar tarafından hazmedilmesini, sonraki tetikleyicinin ise düşen politika faizlerinden gelmesini istiyoruz” diye konuştu

Kahlfeld, “Yatırımcılar bu yılın sonuna doğru Türkiye'de enflasyonun düşeceğine ve faiz oranlarının gerileyeceğine dair büyük umutlar besliyordu. Bu beklentiler gelecek yıla ertelenmek zorunda kaldı ve bu da piyasa için yatırım durumunu açıkça zayıflattı” dedi.

İşler iyi gitmeyen borsada geri alımlar hız kazandıİşler iyi gitmeyen borsada geri alımlar hız kazandı

 

Yabancılar borsada 291 milyon dolarlık satış yaptıYabancılar borsada 291 milyon dolarlık satış yaptı

 

Borsadaki otomotiv şirketlerinin kârı eridiBorsadaki otomotiv şirketlerinin kârı eridi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)