E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDev bankadan euro öngörüsü---

Dev bankadan euro öngörüsü

Dev bankadan euro öngörüsü
08 Ekim 2024 - 13:48 borsagundem.com

Piyasaların euroyu ekimdeki faiz indirimine yönelik fiyatladığını savunan ING, enflasyonu olumsuz etkileyebilecek kalemlere ilişkin değerlendirmede bulundu. Hollandalı bankaya göre euro önümüzdeki süreçte değer kaybı yaşayabilir.

ING analisti Francesco Pesole, para piyasalarının ekim ayında faiz indirimine gidileceğini neredeyse tamamen fiyatlaması nedeniyle euronun zayıflama riski taşıdığını, ancak kararın piyasaların öngördüğünden daha yakın bir karar olabileceğini söyledi.

Ekonomim'in haberine göre, Pesole, verilerin yapışkan hizmet enflasyonu göstermeye devam ettiğini ve yüksek petrol fiyatlarının ECB'nin enflasyon tahminlerini yükseltebileceği anlamına geldiğini vurguladı. Ancak, piyasaların ekim ayındaki kesinti bahislerinden kolayca vazgeçmesi pek olası değil ve geniş dolar-euro kur farkı “Yakın vadede euro/dolar üzerinde hala bir miktar baskıya işaret ediyor” dedi.

JPMorgan'dan kritik Bitcoin tahminiJPMorgan'dan kritik Bitcoin tahmini

 

Deutsche Bank'tan faiz tahmini: Merkez bankaları ne karar verecek?Deutsche Bank'tan faiz tahmini: Merkez bankaları ne karar verecek?

 

BofA'dan 2025 ons altın tahminiBofA'dan 2025 ons altın tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)