E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDEV SATIN ALMA---

DEV SATIN ALMA

DEV SATIN ALMA
04 Ocak 2010 - 16:40 borsagundem.com

İlaç devi Novartis, CEO Daniel Vasella'nın 'göz cerrahisi' alanında büyüme vizyonu kapsamında dünyanın en büyük göz bakım ürünleri üreticisi Alcon Inc'in geri kalanını 39.3 milyar dolara satın alacak.

Novartis'ten bugün yapılan açıklamaya göre Alcon hissedarlarından Nestle, elindeki yüzde 52'lik hisseyi 28.1 milyar dolara satacak, borsadaki yatırımcılara ise ellerindeki her bir Alcon hissesi karşılığında 2.8 Novartis hissesiyle değiştirme fırsatı teklif edilecek. Bu durumda borsadaki paylar için 11.2 milyar dolar ödenmiş olacak. Alcon'un yüzde 23'ü 2002 yılında 2.2 milyar dolara halka arz edilmişti. Nestle, lens bakım ürünleri pazarının lideri Alcon'un yüzde 25'ini 2008 yılının Temmuz ayında Novartis'e 10.4 milyar dolara satmıştı. Satış anlaşması içinde, gelecekte Novartis'e alım önceliği tanıyan bir madde de bulunuyordu. Ciba Vision isiml işirketinde lens ve lens bakım ürünleri imal eden Novartis, yeni alımla bu pazardaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)