E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev şirketlerin hisselerine 'Buffett' dopingi---

Dev şirketlerin hisselerine 'Buffett' dopingi

Dev şirketlerin hisselerine 'Buffett' dopingi
01 Ekim 2024 - 13:39 borsagundem.com

Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in Japonya’daki dev şirketlerdeki hisselerini artıracağı beklentisi, Tokyo borsasında hisselerin yükselmesine neden oldu. Özellikle Itochu ve Mitsui & Co. hisselerinde artış görüldü.

Duayen yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway, Bank of America'daki (BofA) hisselerinin satışını hızlandırdı. ABD'li bankadaki satışlar temmuzdan bu yana 9 milyar dolara ulaştı.

ABD borsasındaki ağırlığını azaltan Buffett'ın bir sonraki durağının ise Japonya olduğu öne sürülüyor. Bloomberg News'in aktardığına göre Warren Buffett’in şirketi Berkshire Hathaway Inc., bu yıl içinde ikinci yen cinsinden tahvil satışını planlıyor. Bu gelişme, şirketin Japonya’daki yatırımlarını artıracağı spekülasyonlarına yol açarak ülkedeki dev şirketlerin hisselerinde artışa neden oldu.

Berkshire, küresel pazarda yen cinsinden kıdemli teminatsız tahvil ihraç etmek amacıyla BofA Securities Inc. ve Mizuho Securities Co.’yu görevlendirdi. Şirket, yen tahvillerinin düzenli bir ihraççısı olup, en son Nisan ayında bu tür tahvilleri piyasaya sunmuştu. Bu satış, firmanın 2019’da yen piyasasına girmesinden bu yana gerçekleştirdiği en büyük işlem olmuştu.

Şirketin fon toplama planları, hisse senedi piyasası yatırımcıları tarafından yakından izleniyor. Zira Warren Buffett, Japon dev şirketlerindeki hisselerini artırarak Nikkei 225 endeksinin bu yıl rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağladı. Buffett, Şubat ayında yayımladığı yıllık mektubunda, Berkshire’ın Japonya’daki yatırımlarının büyük kısmını yen tahvilleri aracılığıyla finanse ettiğini belirtmişti.

Japon hisse senedi piyasasına iyi haber

Phillip Securities Japan’da hisse senedi ticareti başkanı Takehiko Masuzawa, "Berkshire’ın dev şirketlerdeki hissesini artırmak için hâlâ daha fazla alanı var. Bu, Japon hisse senedi piyasasında alım yapmak isteyenler için iyi bir haber ve onlara ihtiyaç duydukları itici gücü sağlayacak" dedi.

Japon dev şirketlerinin hisseleri Tokyo’da yükselişini sürdürdü. Topix endeksinde bu şirketleri temsil eden bir ölçüm yüzde 2,8’e kadar yükselirken, daha geniş endeks yüzde 1,7 artış gösterdi. Özellikle Itochu Corp. yüzde 3,8, Mitsui & Co. ise yüzde 4,2 oranında değer kazandı.

Berkshire’ın yatırımları takip ediliyor

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Berkshire’ın 2027 vadeli yen tahvillerinden biri olan ve en çok işlem gören tahvillerin ek getirisi pazartesi günü yaklaşık 60 baz puan olarak gerçekleşti. Bu tahviller Nisan ayında 51 baz puan farkla satılmıştı. Bloomberg’in yen tahvillerini izleyen endeksine göre, yıl başında yaklaşık 58 baz puan olan ortalama getiri primi yüzde 44,8’e kadar geriledi.

Berkshire’ın yen tahvili satışı ve Japonya yatırımları, piyasalar tarafından yakından izlenirken, şirketin Japon dev şirketlerindeki hisselerini daha da artıracağına yönelik beklentiler, hisse senedi piyasalarında pozitif bir hareketlenmeye yol açtı.

Duayen yatırımcı Buffett hisse satışında vites artırdıDuayen yatırımcı Buffett hisse satışında vites artırdı

 

Buffett'tan 229 milyon dolarlık hisse satışıBuffett'tan 229 milyon dolarlık hisse satışı

 

Buffet'ın şirketinin değeri 1 trilyon doları aştıBuffet'ın şirketinin değeri 1 trilyon doları aştı

 

Buffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçtiBuffett kozmetik hissesi aldı, hisseler uçuşa geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)