E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlette atama komedisi---

Devlette atama komedisi

Devlette atama komedisi
16 Temmuz 2013 - 08:14 borsagundem.com

Müsteşar, memuruna memur olarak atandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, kendisine bağlı Türk Patent Enstitüsü’nde başkanın altındaki yönetim kurulu üyeliğine atandı.
Vatan'ın haberine göre, devletteki üst düzey bürokratların, ek gelir elde etmeleri için bazı kurumların yönetim kurulu üyeliklerine atanmaları son dönemde alışkanlığa dönüşürken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Müsteşarı Ersan Aslan’la ilgili geçtiğimiz hafta çıkan atama kararı skandala imza attı.
Halen ita amiri
Müsteşar Aslan, kendisine bağlı bir kuruluş olan TPE Yönetim Kurulu Başkanı Habip Asan’ın halen ita amiri. Ancak geçen hafta yapılan atamayla müsteşara bağlı olan TPE Başkanı, bu kez müsteşarın ita amiri oldu. Yani birbirlerinin hem memuru hem amiri konumuna geldiler.
TPE Yönetim Kurulu, Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’ndan birer üye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirleyeceği 3 üye, Enstitü Başkanı ve bir Başkan Yardımcısı olmak üzere 7 üyeden oluşuyor. TPE Başkanı aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Kurumda halen başkanlık ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Habip Asan yürütüyor. Kurum, doğrudan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı. Böylece Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, TPE Başkanı Habip Asan’ın da amiri konumunda.
1.900 lira maaş
Bu atamayla ortaya çıkan amir-memur garabeti, işleyişte de ilginç durumlar ortaya çıkaracak: Örneğin Müsteşar Aslan, kendisine bağlı TPE Başkanı Habib Asan’a bir talimat verdiğinde, TPE Başkanı Asan da bu talimatı TPE yönetiminde kendi altında bulunan Müsteşar Aslan’a yeniden verecek.
Kendisine bağlı kuruluş olan Türk Patent Enstitüsü’nde (TPE) boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanması Aslan’a 1.900 lira civarında gelir sağlayacak. Kurumda Yönetim Kurulu Üyelerinin görev süreleri 3 yıl. Ancak görev süresi dolan üyeler yeniden atanabiliyor. Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık 1.900 lira civarında ücret alıyor. Müsteşar Aslan, kurumundan son memur zamlarıyla birlikte 7 bin 700 lira maaş alıyor.
Atama şartlarına uygunluk tartışması
Ersan Aslan’ın atamasıyla ilgili, TPE Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanma şartlarını taşımadığına ilişkin bir başka tartışma daha çıktı. Kanunun kuruma atanacak olanlarla ilgili hükmü şöyle: “Yönetim Kurulu üyeleri, hukuk, mühendislik, iktisat, işletme veya maliye dallarında yurtiçi veya yurtdışında en az 4 yıllık yüksek öğrenim görmüş, mesleki açıdan yeterli bilgi ve deneyime sahip bulunan kişiler arasından atanır. Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinin söz konusu bakanlıklarda 10 yıl süre ile çalışmış ve mesleki açıdan yeterli bilgi ve deneyime sahip olması, Sanayi ve Ticaret Bakanının belirleyeceği üyelerden bir tanesinin, sınaî mülkiyet hukuku konusunda ihtisas sahibi üniversite öğretim üyesi, diğerinin ise kamu ve/veya özel sektörde 10 yıl çalışmış TOBB temsilcisi olması şarttır.” Müsteşar Aslan, teknik eğitim fakültesi mezunu ve öğretmen.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • exper16 Temmuz 2013 09:00

    AKP nin yaptığı atamaların hepsi aynı değil mi? Benden olan istediğini alır mantığı var. Benden değilseniz ne bilginin , ne tecrübenin anlamı yok. AKP adaleti işte bu.

  • :)16 Temmuz 2013 08:29

    ne düzel kaldı ne adelet... abuk subuk işler. abuk subuk atamalar... böyle giderse devlet fabrikaları gibi belediyelerden bağlayarak özellştirme yapılacak :D çıkan hiç bir yasa mantıklı ve asıl amacına göre kullanılmıyor keyfi kararlar.. haberde oldugu gibi. neresinde mantık ?