E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Dexia Denizbank'ı satmazdı...'---

'Dexia Denizbank'ı satmazdı...'

'Dexia Denizbank'ı satmazdı...'
31 Mayıs 2012 - 07:38 borsagundem.com

Sberbank’ın Başkanı German Gref, 'piyasalar sallanmasaydı Denizbank’ı alamazdık' dedi

Denizbank’ı, hisseleri elinde bulunduran Dexia’yla yaptığı anlaşma sonrası yaklaşık 3.5-4 milyar dolarlık değer üzerinden bünyesine katmaya hazırlanan Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Başkanı German Gref, dün açıklanan ilk çeyrek bilançosunda bankanın beklentinin üzerinde performans gösterdiğini bildirdi.
İlk 3 ayda 2.9 milyar dolarlık kar rakamı açıklayan banka geçern yıla göre buradaki rakamı yüzde 6 artırırken, gelir tarafında da 7.5 milyar dolardan 9.5 milyar dolar seviyesine çıktı. ULuslararası operasyonlardaki gelirlerin ikiye katladığı belirtildi.
Performansın yeni alımla birlikte daha da yukarı doğru gideceğini ifade eden Gref, Türkiye’nin 6. büyük bankasını alarak Sberbank’ın varlıklarını oldukça kaliteli bir seviyeye çıkaracaklarını anlattı.
Denizbank için anlaşılan fiyatın düşük olmadığını buna karşılık Sberbank’a pek çok avantaj sağlayacağı bilgisini veren Gref, Dexia’nın piyasalarda yaşanan türbülans (sarsıntı) olmasaydı Denizbank’ı kesinlikle satmayacağını söyledi. Finans piyasalarında yaşanan son krizde oldukça kötü duruma düşen Dexia’nın 90 milyar euro’luk borç sorunu bulunuyor.
Sberbank, Türkiye pazarına uzun dönemli bir yatırımcı olarak girmeyi planlıyor ve bu üs üzerinden Doğu Avrupa bölgesine açılmayı öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)