E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDigiturk'e yarım milyarlık ceza---

Digiturk'e yarım milyarlık ceza

Digiturk'e yarım milyarlık ceza
31 Mayıs 2011 - 08:23 borsagundem.com

Vergi borçları nedeniyle 1.7 milyar liralık haciz şoku yaşayan Karamehmet´e Digiturk´ten de yarım milyar liralık ceza geldi. Toplam ceza 2.2 milyar

Başkent Doğalgaz´ı rekor fiyatla almasının ardından 1.2 milyar dolar ihale bedelini yatıramayarak şirketi devralamayan Çukurova Holding´in patronu Mehmet Emin Karamehmet´e bir kötü haber daha geldi. Vergi cezaları nedeniyle taşınmazlarına toplam 1.7 milyar liralık haciz kararı alan Karamehmet, bu kez de Digiturk ile sarsıldı. Çukurova Grubu kontrolündeki Digiturk´e de 500 milyon TL´lik ceza kesildiği ortaya çıktı.
Sabah´ın haberine göre ezanın gerekçesi ise Digiturk´ün Özel İletişim Vergisi´ni usulüne uygun ödememesi. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı´nın incelemeleri sonucu oluşan cezanın 2011 başında şirkete tebliğ edildiği belirtildi. Ancak ceza ile ilgili henüz ihtiyati haciz uygulanmadı. Şirketin 2005-2009 hesaplarını kapsayan cezanın 170 milyon TL´si vergi aslı, 170 milyon TL´sini vergi zıyaı, geri kalan kısmını ise gecikme faizi oluşturuyor.
TOPLAM CEZA 2.2 MİLYAR TL
Son olarak Digiturk´e verilen cezanın ortaya çıkması ile Mehmet Emin Karamehmet´e kesilen vergi cezalarının faturası da 2.2 milyar TL´ye ulaştı. Karamehmet´e Maliye Bakanlığı hesap uzmanları Pamukbank borçları nedeniyle yüklü miktarda ceza kesmişti. Geçtiğimiz haftalarda Çukurova Grubu´nun Turkcell´deki hisseleri için Beşiktaş Vergi Dairesi, 1 milyar 250 milyon liralık ihtiyati tedbir kararı almıştı. Bu hacizden 4 gün sonra da Büyük Mükellefler Vergi Dairesi, 450 milyon liralık yeni bir ceza tebliğ ederek ek teminat gösterilmesini istemişti.
Dıgıturk´e kesilen cezanın kaynağı 2005-2006 yılına uzanıyor. 2006´da Gelirler Kontrolörleri şirkete yaklaşık 400 milyon liralık ceza kesmişti. Danıştay´dan dönen cezanın ardından Maliye kaynakları, Danıştay kararı uyarınca incelemenin gözden geçirildiği ve Digiturk bünyesinde kurulan ikinci bir şirkete yeni ceza kesildiği bilgisini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)