E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiDikkat internet kesilebilir---

Dikkat internet kesilebilir

Dikkat internet kesilebilir
09 Temmuz 2012 - 12:04 borsagundem.com

"DNS Changer" adlı virüsü yayan 6 kişilik hacker çetesini geçen yıl yakalayan FBI, bu virüsün etkilerini sıfırlamak için bugün fişi çekiyor

"DNS Changer" adlı virüsü yayan 6 kişilik hacker çetesini geçen yıl yakalayan FBI, bu virüsün etkilerini sıfırlamak için bugün internetin fişini çekiyor.
FBI 9 Temmuz tarihinde DNSChanger zararlı yazılımı ile ilişkili sunucularını kapatıyor. Bunun bir sonucu olarak söz konusu tehdidin bulaştığı bilgisayarlar internete erişemeyecekler.
Halihazırda DNSChanger’dan etkilenen en az 300 bin bilgisayar olduğu düşünüldüğünde sorunun başta KOBİ’ler olmak üzere çok sayıda bilgisayar kullanıcısını zorluklarla karşılaştırması bekleniyor. Her ölçekte şirkette olduğu gibi KOBİ’lerde de internet günlük iş ve ticaret faaliyetleri için hayati öneme sahip. Bu nedenle internet “kesintisi” ciddi bir
sorun olarak ortaya çıkıyor. KOBİ’lerin genellikle tamamen konuya odaklı BT personeli bulunmaması nedeniyle DNSChanger sorunu gerekli adımlar atılmadığı takdirde felaket senaryolarının gerçekleşmesine yol açabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)