E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden CHP'ye uyarı---

Dışişleri'nden CHP'ye uyarı

Dışişleri'nden CHP'ye uyarı
16 Ağustos 2013 - 07:58 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, CHP’yi Irak’ın güvenliği konusunda “gayrı resmi” yollardan ciddi biçimde uyardı

CHP yönetimi Irak ziyareti için, yine de gerçekleşmesi yönünde kararlılığını koruyor ancak son ana kadar ziyaretin ertelenmesinin de parti gündeminde olduğu ifade edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Dışişleri Bakanlığı’nın uyarısına rağmen, ziyaretin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirileceğini vurguladı. Tekin, RTÜK’ü ziyaretinin ardından gazetecilerin CHP’nin Irak ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, “Genel Başkanımızın ne kadar kararlı  olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu kararlılık çerçevesinde elbette gidilecektir. Dışişleri Bakanlığı’nın uyarıları dikkate alınacaktır” yanıtını verdi.
Davet üzerine
Ziyaretin, CHP’nin organize ettiği değil, davet üzerine gerçekleşecek bir ziyaret olduğunu vurgulayan Tekin, gelecek günlerde Ortadoğu’da birçok ülkeye de ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı. Tekin, “Ne yazık ki on yıllık yanlış dış politikaların geçirmiş olduğu sonuçları yaşıyoruz. Dün ‘küresel  oyuncuyuz’ diyenler, Türkiye’yi Ortadoğu’da bir küresel oyuncak haline  getirdiler. Sayın Genel Başkanımız da bu dış politikadaki sorunların Türkiye lehine dönmesi için ciddi çaba sarfedecektir” diye konuştu.
Tekin, bir başka soruyu yanıtlarken de, Irak ziyaretine ilişkin vize sorununun bulunmadığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MURAT17 Ağustos 2013 12:22

    size bütün küfürleri söylüyorum ama yazsam editör yayınlamıyor. defolun gidin. istemiyoruz sizi. oy vermiyoruz daha ne yapalım. darbe yapsan nolacak size mi vereceğiz oyumuzu. ASLAAAA.