E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoğal gaz fiyatları yükseldi---

Doğal gaz fiyatları yükseldi

Doğal gaz fiyatları yükseldi
26 Mart 2021 - 15:30 borsagundem.com

Avrupa'da doğal gaz, Süveyş blokajı ve soğuk hava ile yükselişte

Avrupa doğal gaz fiyatları, Nisan başı için beklenen soğuk hava koşulları ve daha düşük LNG tedariği endişelerini körükleyen Süveyş Kanalı blokajına bağlı olarak bugün yükseliyor. 

Montel-Foreks'in haberine göre, İngiltere NBP hub'ı gün öncesi kontrat bugün en son 0,82 p artışla 46,42 p/th seviyesine yükselirken, NBP Nisan kontratı ise 1,31 p yükselişle 48,76 p/th seviyesinden işlem gördü. 

Hollanda TTF hub'ı spot gaz kontratı bugün en son 0,60 EUR yükselişle 18,80 EUR/MWh TTF Nisan kontratı ise 0,29 EUR artışla 18,87 EUR/MWh seviyelerinden işlem gerçekleştirdi. 

Almanya merkezli bir analist, Nisan ayının normalden düşük sıcaklıklar ve aynı zamanda düşük rüzgâr üretimiyle soğuk bir başlangıç göreceğini, bu durumun fiyatları temelde desteklediğini belirtiyor. 

Montel'in Energy Quantified (EQ) verilerine göre, İngiltere’de sıcaklıkların Nisan ayının ilk dokuz gününde ortalama 5,1 °C seviyesinde seyrederek mevsim normallerinin 3,7 °C altında hissedilecek. 

Verilere göre, ülkedeki rüzgâr enerjisi kaynaklı elektrik üretim kapasitesi ise bu süre zarfında normalin ortalama 0,7 GW altında olacak. 

EQ verilerine göre, Almanya'da sıcaklıklar normalin 1,4 °C rüzgâr kapasitesi ise normalin 2 GW un ortalama 1.4C altında ve rüzgar gücü normalin 2 GW altında seyredecek. 

Analist, Süveyş Kanalı'ndaki blokaj nedeniyle yoğunlaşan daha düşük tedarik endişelerinin fiyatı artırabileceğini, ancak şimdiye kadar bu etkinin minimum düzeyde göründüğünü ekliyor. 

Sektör kaynaklarına göre, kanal yoluyla nakliyede uzun süreli bir durma olasılığı, daha fazla nakliye şirketini LNG gemilerini yeniden yönlendirmeye veya en azından yeniden yönlendirmeyi düşünmeye teşvik ediyor.

Öte yandan, iletim sistemi operatörü Gassco tarafından bugün yapılan açıklamada, Troll Gaz Sahası'nda meydana gelen plansız bir kesintinin Norveç'ten Avrupa'nın kalanına iletilen doğal gaz hacminde 10 milyon m³/gün'lük bir azalışa neden olduğu belirtildi. 

Troll Gaz Sahası, Norveç'ten kıtaya iletilen gaz arzının yaklaşık %40'ını sağlıyor. 

Bakırda günlük yükseliş haftalık düşüşü engellemedi

Petrol piyasası enerji hisselerini odak noktasına taşıdı

Süveyş Kanalı’ndan iyi haber!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)