E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğalgaz toptan satış fiyatlarında değişiklik yapılmadı---

Doğalgaz toptan satış fiyatlarında değişiklik yapılmadı

Doğalgaz toptan satış fiyatlarında değişiklik yapılmadı
28 Haziran 2024 - 08:14 borsagundem.com

BOTAŞ, temmuz ayında doğalgaz toptan satış fiyatlarında değişiklik yapılmayacağını ve HEPİ fiyatları esas alındığında konutlarda en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığını açıkladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğalgaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Kuruluşun doğal gaz toptan satış fiyatlarını; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." denildi.

BOTAŞ, Household Energy Price lndex (HEPİ) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulandığını belirtti.

BOTAŞ ve Gazprom ortaklığında yeni bir işletme şirketi kurulacak

 

Türkiye'nin doğalgaz ithalatında azalma

 

Azerbaycan'ın Türkiye'ye doğalgaz ihracatında büyük artış

 

Türkiye üzerinden AB'ye doğalgaz sevkiyatında rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)