E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN DAVASINDA KİLİT ADAM KAYIP---

DOĞAN DAVASINDA KİLİT ADAM KAYIP

DOĞAN DAVASINDA KİLİT ADAM KAYIP
30 Mart 2010 - 06:55 borsagundem.com

Doğan Holding'in, aralarında Aydın Doğan'ın da bulunduğu 7 üst düzey yöneticisinin 'muhasebe hilesi' iddiasıyla yargılandığı davanın kilit ismi Hasan Şek, vergi raporlarında bildirdiği ikamet adresinde bulunamadı.

TÜLAY ACAR / AHT İSTANBUL Davanın dördüncü duruşması dün Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Doğan Grubu yöneticilerinin kaderini belirleyecek kilit isim Hasan Şek'in katılmadığı duruşmada, Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ile yönetim kurulu üyesi Barbaros Hayrettin Çağa ifade verdi. Yalçındağ ve Çağa suçlamaları kabul etmedi. KİLİT ADAM HASAN ŞEK YOK Duruşmada davanın kilit ismi Hasan Şek'in adres değiştirdiği ortaya çıktı. Şek'in vergi raporlarında bildirdiği ikamet adresinde bulunmadığı mahkemeye bildirildi. Mahkeme de Şek'in bulunabilmesi için ilgili kurumlara yazı yazılmasına, ifade vermeye çağrılmasına karar verdi. Duruşma 21 Haziran tarihine ertelendi. "MUHASEBE HİLESİ', 'ÖRTÜLÜ KAZANÇ DAĞITMAKLA' SUÇLANIYOR Aydın Doğan ile 7 üst düzey yöneticisi "Doğan Yayın Holding'in 1 Nisan 2003-31 Mart 2004 döneminde "sahte fatura düzenlemek, muhasebe hilesi yapmak sureti ile oluşturduğu iştirak hissesi satış zararlarını kurum kazancından indirmek, istisna kazançlara ilişkin giderleri kurum kazancından indirmek ve ortağına iştirak ve bağlı ortaklıkları ile grup şirketlerine örtülü kazanç dağıtmak" ile suçlanıyor. DOĞAN ÖNCEDEN İFADE VERMİŞTİ 8 sanıklı davada, Aydın Doğan dahil 7 kişi ifade verdi. Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Ertuğrul Özkök ile Ahmet Toksoy katılarak ifade verirken, üçüncü duruşmada Soner Gedik ifade vermişti. Aydın Doğan ile kızı Vuslat Doğan ise duruşma tarihi olmadığı halde mazeret dilekçesi sunarak geçen hafta salı günü adliyeye gelerek ifade vermişti. Doğan'ın 29 Mart 2010 tarihli duruşma tarihinden önce gelerek ifade vermesi medyaya görüntülenmemek için olduğu iddia edilmişti. Ancak Habertürk'e yakalanan Doğan şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Sizi atlatmak istemiştim ama yakalandım, tebrik ederim" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)