E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN GRUBU HİSSELERİ HANGİ SEVİYEYE KADAR DÜŞER?---

DOĞAN GRUBU HİSSELERİ HANGİ SEVİYEYE KADAR DÜŞER?

DOĞAN GRUBU HİSSELERİ HANGİ SEVİYEYE KADAR DÜŞER?
09 Eylül 2009 - 00:27 borsagundem.com

Analistler, daha önceden kesilmiş olan 914.82 milyon liralık cezanın eklenmesiyle grup üzerindeki belirsizliğin arttığına dikkat çekti.

Doğan Yayın Holding'in doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarına kesilen 3.76 milyar liralık vergi aslı ve cezasının ardından grup üzerindeki belirsizliğin artmasıyla Doğan Yayın ve Doğan Holding hisseleri yüzde 20'ye yakın kayıpta. İlk seansta taban seviyelerine inen grup hisseleri saat 1515'te Doğan Yayın yüzde 20.12, Doğan Holding yüzde 20, Doğan Gazetecilik yüzde 16, Hürriyet Gazetecilik yüzde 12.03 kayıptaydı. Doğan Yayın Holding, yeni vergi cezasını bu sabah KAP'a yaptığı açıklamayla duyurmuş, vergi inceleme raporlarında yer alan tüm iddialara karşı, uzlaşma dahil her türlü yasal hakkını kullanacağını belirtmişti. Açıklamaya göre, söz konusu tutarın 1.88 milyar liralık bölümünü vergi aslı, 1.88 milyar liralık bölümünü vergi ziyai cezası, 60,000 liralık kısmını usulsüzlük cezası ve 282,173 liralık bölümünü de özel usulsüzlük cezası oluşturuyor. Reuters'ın görüştüğü maliye yetkilileri, konu hakkında yorum yapmayacaklarını belirtti. Eczacıbaşı Menkul Değerler analisti Sevim Şahin, "Panik söz konusu. Düşüşün nereye kadar devam edeceğinin cevabını vermek o kadar kolay değil. Ancak 0.94-1 lira Doğan hisseleri için önemli bir destek bölgesi. Hisse fiyatları buraya kadar geriledikten sonra bu seviyede biraz durabilir. Psikolojik algılamayla ilgili bir durum. Panik sürerse düşüş de devam edebilir" dedi. Finans Yatırım tarafından yayımlanan notta Doğan TV Holding, D Yapım, Doğan Prodüksiyon ve Alp Görsel İletişim'e 2005, 2006 ve 2007 yıllarına ilişkin vergi incelemeleri sonucunda kesilen cezanın daha önce diğer grup şirketlerine verilen başka vergi cezalarının üzerine geldiği ve miktarın Doğan Yayın'ın sermayesinin çok üzerinde olduğuna dikkat çekildi. Doğan Yayın Holding'in sermayesi, 4 Eylül tarihli İMKB verilerine göre 802 milyon lira seviyesinde. Doğan Holding'in sermayesi ise 2.45 milyar lira. Bu verilere göre Doğan Yayın'ın piyasa değeri 1.05 milyar liraya, Doğan Holding'in ise 2.65 milyar liraya geriledi. "UZLAŞMA İHTİMALİ VAR MI?" Finans Yatırım'ın notunda ayrıca daha önceki cezadan farklı olarak yönetim kurulu üyeleriyle ilgili bir suçlama olmaması nedeniyle son vergi cezası kararında resmi makamlarla uzlaşma ihtimalinin daha yüksek olduğu da vurgulandı. Notta, "Yasal sürecin sonucunu şimdiden öngörmek imkansız olsa da cezanın büyüklüğü ve belirsizlik grup hisseleri üzerinde baskı yapması muhtemel. Bu nedenle Doğan Grubu hisseleri hakkında tavsiyemizi 'endeks altında getiri' olarak revize ediyoruz" denildi. İş Yatırım'ın günlük analiz notunda da "Bu yeni bir vergi konusudur ve he ne kadar Hürriyet'le bir ilgisi olmasa da tüm Doğan grubu hisseleri için riskin arttığını söylemek mümkündür. Hürriyet'te 'SAT' tavsiyemizi koruyoruz" ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)