E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğan Grubu hisselerini satın---

Doğan Grubu hisselerini satın

Doğan Grubu hisselerini satın
30 Kasım 2010 - 07:27 borsagundem.com

Wikileaks belgelerinde Doğan Grubu nasıl yer aldı? Doğan Grubuyla ilgili adı geçen Şimşek konuyla ilgili nasıl açıklama yaptı?

Wikileaks sitesinde, Bakan Mehmet Şimşek'in Londra'da buluştuğu yatırımcılara, Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği iddia ediliyor.
ABD’nin 2.7 milyon gizli belgesini hafta sonunda yayınlayacağını açıklayan WikiLeaks sitesi belgeleri bölüm bazında yayınlamaya pazar gecesi başladı.

Wikileaks sitesine ulaşım anında engellense de, bilgiler başta New York Times olmak üzere bazı yayın organları tarafından ajanslara servis edilmeye başlandı ve bilgiler son dakika olarak aktı.

Ekonomi kısmını ilgilendiren ilginç bir iddia da Wikileaks sitesinde yer aldı.

İddiada, Bakan Mehmet Şimşek'in Londra'da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği iddia ediliyor.

Bakan Şimşek'in buna gerekçe olarak ise, yakın zamanda Doğan Grubu'nun varlığını sürdürmeyeceğini söylediği iddia ediliyor.

Yayın tarihinin 15 Eylül 2008 olarak verildiği belgelerde, bu iddianın bir kaç hafta önce söylendiği dile getiriliyor.

15 Eylül 2008 yılı ise Lehman Brothers'ın iflası ile aynı güne denk geliyor.

İddiada ' Türkiye'nin Rupert Murdoch'u ' olarak lanse edilen bölümde, Doğan Medya Grubu'nun birçok günlük gazeteyi ve 3 önemli medya kanalını bünyesinde bulundurduğundan bahsedilirken, elinde büyük bir medya gücü bulunan Doğan Grubu ile hükümet arasındaki gerginlikten bahsediliyor.

Türkiye'de medya gücünün yüzde 30-40 cibarını elinde bulunduran Doğan Grubu'na ilk darbenin Petrol Ofisi vergi cezası ile vurulduğu da anlatılıyor.

ŞOK İDDİA

İddiada, başbakanın basın sözcüsü Akif Beki'nin Doğan Grubu hakkında, bazı şeyleri isterler; elde edemezler ve atağa geçerler şeklindeki sözlerine de yer veriliyor.

Ayrıca Beki'nin Doğan Grubu'nun haksız olduğu ve Alman mahkemelerine konuyu taşıyarak, kendilerini haklı göstermeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Wikileaks belgelerindeki bu kısımda en ciddi ve şok edici iddia ise Mehmet Şimşek'in, Londra'da bir takım yatırımcı ile yaptığı konuşmada, Doğan hisselerini satın demesi olarak göze çarpıyor.

Doğan Grubu'nın yakında olmayacağını söyleyerek, hisseleri satması konusunda yatırımcılarla konuştuğu iddia ediliyor.

Bakan Şimşek'ten Wikileaks açıklaması:
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunu açıkladı.

Wikileaks sitesinde yer alan bir belgede, Bakan Mehmet Şimşek'in Londra'da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği öne sürülmüştü. Wikileaks belgesinde Bakan Şimşek'in buna gerekçe olarak ise, yakın zamanda Doğan Grubu'nun varlığını sürdürmeyeceğini söylediği iddia edilmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı yazılı açıklamada Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunu vurguladı. Kesinlikle yurt dışında yabancı yatırımcılarla bu kapsamda herhangi bir görüşmesinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Şimşek, raporda yer alan bilgi ve yorumların gerçek dışı ve uydurma olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, bunun raporda yer alan "Ticaret Bakanı" ifadesinden de anlaşıldığını dile getirerek, "O dönemde "Ticaret Bakanı' değil, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordum. Dolayısıyla çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir. Şiddetle yalanlıyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Denim01 Aralık 2010 13:45

    hürriyet yazarı fikret kızılotu bu günkü borsa gündem yazısını okursanız verginin kasıtlı olarak yani sırf doğan grubunu zor durumda bırakmak için çıkarılmış olduğunu görürsünüz doğan grubunda şu an binlerce kişi çalışıyor,şirketi kötü duruma düşürlerse ellerine ne geçecek,

  • MUSTAFA01 Aralık 2010 01:27

    DEVLETİN BAKANI BUNU YAPARSA BAŞKA İŞİN YOKMU SAYIN BAKAN HİSSELERLE UĞRAŞIYORSUN ÇOK AYIP.

  • cemil kırmızı30 Kasım 2010 08:05

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, sayın bakan

  • hure wanabe30 Kasım 2010 00:59

    elbette. amaçlanan doğan hisselerin satılması sonucu fiyatının ve piyasa değerinin düşmesi idi.