E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüDoğan Grubu: Sabah ve ATV'nin satışı---

Doğan Grubu: Sabah ve ATV'nin satışı

Doğan Grubu: Sabah ve ATV'nin satışı
23 Ocak 2012 - 12:57 borsagundem.com

News Corp'un Çalık Holding'e ait ATV televizyon kanalı ile Sabah gazetesini satın almak için teklif vermeyi düşünüyor

HSBC Yatırım, News Corp'un Çalık Holding'e ait ATV televizyon kanalı ile Sabah gazetesini satın almak için teklif vermeyi düşündüğü haberini şöyle değerlendirdi:
News Corp ATV ve Sabah için teklif vermeyi düşünüyor. Wall Street Journal gazetesi, News Corp'un Çalık Holding'e ait ATV televizyon kanalı ile Sabah gazetesini satın almak için teklif vermeyi düşündüğünü yazdı. Gazete, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberde, ön tekliflerin alınması için son tarih olarak 18 Ocak gününü belirlemiş olduklarını, ancak kısmen News Corp'a kolaylık sağlamak için bu süreyi bir hafta uzattıklarını bildirdi. Habere göre, Sabah-ATV'nin satış fiyatının 700 milyon dolarla 1 milyar dolar arasında olması ve News Corp gibi büyük bir talip daha çıkarsa bunun fiyat skalasının üst ucuna yakın bir rakam üzerinden anlaşma sağlanması ihtimalini artırabileceği belirtiliyor. Olası bir satışta fiyat seviyesi ve Türkiye medya sektöründe yaratacağı etkiler sektörün lider oyuncusu Doğan Yayın ve Hürriyet açısından yakından izlenecektir.
DOHOL %4.76, HURGZ %2.33, DGZTE %1.76, DYHOLhisseleri ise %1.69 değer kaybıyla işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,98
En Yüksek: 15,20
En Düşük: 14,93
Değişim -1,58 %
FK: 16,07
PD / DD: 0,72
İşlem Hacmi 79.043.925
Toplam Adet: 5.252.497
Ağırlıklı Ort.: 15,08
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)