E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN GRUBU'NA 3 AY SÜRE---

DOĞAN GRUBU'NA 3 AY SÜRE

DOĞAN GRUBU'NA 3 AY SÜRE
19 Ekim 2009 - 09:27 borsagundem.com

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Doğan Grubu'nun Alman Axel şirketine hisse satışı sırasında, 'Yabancı yatırımcıların payı yüzde 25'e geçemez' hükmünü ihlal ettiği görüşünde birleşerek Doğan Grubu'na hisse yapısını düzeltmesi için üç ay süre verdi.

Star Gazetesi'nin haberine göre, Hisse yapısında düzeltme gerçekleşmezse, Doğan'a ait radyo ve televizyonların lisans iptalleri gündeme gelecek. RTÜK'ün Star'ın haberi şu şekilde: "Maliye Bakanlığı Kontrolörleri tarafından Doğan Grubu'na, Alman Axel şirketine hisse satışında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 3.7 milyar liralık vergi cezası kesilmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı, konunun hem RTÜK'ü hem de SPK'yı ilgilendirdiği için, her iki kuruma da hazırlanan raporları gönderdi. SPK'nın, küçük yatırımcılar açısından incelemesi devam ederken, RTÜK de Maliye'den gelen raporları işleme koydu. RTÜK, 13 Ekim 2009 tarihli toplantısında, ''Doğan medyasındaki hisse devri ve yabancı ortaklıkla ilgili RTÜK Kanunu'na muhalefeti'' görüştü. Kurul, toplantıda, Maliye'den gelen raporları değerlendirerek, satış işleminde Doğan Grubu'nun, RTÜK Kanunu'nda yer alan, 'Yabancı sermayenin payı ödenmiş sermayenin yüzde 25'ini geçemez' hükmünü ihlal ettiğini karar verdi. Aynı toplantıda, durumun düzeltilmesi için Doğan Grubu'na üç ay süre tanıdı. Üç aylık süre içinde, Alman Axel şirketine satılan hisseler geri alınmaz ise Doğan Grubu'na ait 28 radyo ve televizyonun lisansı iptal edilecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)