E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğan Kıbrıs’ta OMV ile pazarlıkta---

Doğan Kıbrıs’ta OMV ile pazarlıkta

Doğan Kıbrıs’ta OMV ile pazarlıkta
23 Ekim 2011 - 09:13 borsagundem.com

Geçen yıl Petrol Ofisi’ni tamamen devralan OMV, eski ortağı Doğan Holding’in kapısını bu kez KKTC’de çaldı

Son olarak Star TV’yi Doğuş Grubu’na satan Doğan Holding, geçen yıl 1 milyar Euro bedelle Petrol Ofisi’ndeki ortaklığını bitirdiği OMV ile Kıbrıs Petrolleri’nin (K-Pet) devri için tekrar masaya oturdu. Hükümetin K-Pet’in İnkişaf Sandığı’na (kamuya) ait olan yüzde 48’lik payını özelleştirme kararının ardından yüzde 52’lik pay ile hak sahibi olan OMV şirketi KKTC’nin dünya çapında tanınmıyor olmasının da verdiği sıkıntı ile elindeki tüm hisselerini satma kararı aldı. İlk olarak Doğan Grubu’na giden şirketin prensipte anlaştığı, resmi imzaların da birkaç hafta içinde atılacağı söylendi. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar “Bu şirketin yüzde 52’lik hissesi OMV’ye ait ve satma kararı aldı. Biz de kalan hisseyle birlikte özelleştirilmesi kararı aldık. Özelleştirme kararı aldıktan sonra 6-7 şirketten teklif aldık, bunların birkaçı Türkiye’den oldu. OMV, hisselerini Doğan Holding’e satmak istiyor, bu doğrudur. Doğan Holding tarafının net kararı vermediğini biliyoruz, fakat görüşmeler sürüyor” diye konuştu.
K-Pet işçileri grev başlattı
Öte yandan, K-Pet’in özelleştirileceğini duyan işçiler süresiz grev kararı aldı. Kalecik dolum tesislerinde iki haftadır süren grev, Kıbrıs halkını akaryakıtsız bırakırken, istasyonlarda uzun kuyruklar oluştu. K-Pet’in yarı hissesinin kamuya ait olduğunu ve özelleştirme istemediklerini söyleyen işçiler grevi bitirmeyeceklerini ifade ettiler. Dev-İş Sendikası Başkanı Mehmet Seyis “Yüzde 52 hisse OMV’ye ait. OMV bu hisseyi Doğan Holding’e satmak istiyor. Hatta satış kağıt üzerinde olmasa da prensip olarak gerçekleşti. Bu durum bakanların önceki günkü açıklamalarıyla da doğrulandı. Amaç hisselerin tümünü alarak özelleştirmek. Halbuki yüzde 48’lik hissenin satışı için öncelik hakkı bize aitti” diye konuştu. Ayrıca grev nedeniyle dolum yapılamayan K-Pet istasyonlarına başka şirketlerin istasyonlarından yakıt sağlandığı bildirildi. Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)