E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN MAHKEMEDEN EK SÜRE İSTEYEBİLİR---

DOĞAN MAHKEMEDEN EK SÜRE İSTEYEBİLİR

DOĞAN MAHKEMEDEN EK SÜRE İSTEYEBİLİR
07 Ekim 2009 - 07:38 borsagundem.com

DOĞAN Grubu'na gecikme faizi ile birlikte kesilen 4.8 milyar liralık ceza ile ilgili teminat isteyen vergi dairelerinin, Doğan Grubu'nun mahkemedeki itirazına karşı harekete geçtiği bildiriliyor.

Mahkeme tarafından 5 gün içinde acele görüş oluşturması istenen idarenin, ek süre talep etme hakkı bulunuyor. Bu durumda Doğan Grubu'nun zaman kazanmaya çalışacağına dikkat çekiliyor. Doğan Grubu bugün veya en geç 9 Ekim tarihine kadar yürütmeyi durdurma kararı çıkaramazsa bu kez göstereceği teminatla ilgili inceliklerin devreye girmesi bekleniyor. Örneğin, Aydın Doğan veya bir başka ismin kefaletinin gösterilmesi mümkün olmakla birlikte, vergi dairesinin bu öneriyi kabul etmeme yetkisi bulunuyor. Bu atak Doğan Grubu'na kısa bir süre kazandırabiliyor. Ayrıca, gösterilecek teminata esas şirket hisseleri ve gayrimenkullerin vergi dairesi tarafından güncel veya emsal değerinin yeniden hesaplatılması da gündeme gelebilecek. Bu durumda, istenen 4.8 milyar liralık teminata ilişkin prosedür devam ettiğinden ihtiyati haciz ötelenmiş olacak. sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)