E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN SPK'YA MUHALEFETTEN YARGILANACAK---

DOĞAN SPK'YA MUHALEFETTEN YARGILANACAK

DOĞAN SPK'YA MUHALEFETTEN YARGILANACAK
28 Ocak 2010 - 09:29 borsagundem.com

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan açılan davada, 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen "yargılamayı durdurma" kararı, Ağır Ceza Mahkemesi'nce kaldırıldı....

Sabah Gazetesinin haberine göre, SPK'nın yargılamanın durması üzerine yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nin durma kararının usul ve yasaya uygun olmadığı ifade edildi. 5237 sayılı TCK'nın 44. maddesine göre aynı eylemle birden fazla suç işlenebilmesinin mümkün olduğu, eylemin oluşturduğu suçların farklı cumhuriyet başsavcılıklarınca farklı soruşturmalara konu olabileceği belirtildi. Soruşturmaya konu eylemin "güveni kötüye kullanma" suçu kapsamında kalabileceği, hem de özel yasa olan ve özel yetkiyle belirlenen 2499 sayılı SPK'nın 15/son maddesi delaletiyle aynı yasanın 47/A-6 maddesinde yazılı suç kapsamında kalabileceği vurgulandı. Özel usule tabi olan bu soruşturmaya SPK'nın da yazılı başvurusunun bulunduğu hatırlatılan kararda, "usul ve yasaya uygun bulunmayan İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılması gerektiği yönünde vicdani kanaat oluştuğundan SPK tarafından yapılan itirazın kabulüne oy birliğiyle karar verildiği" belirtildi. Kararda, sanıklar hakkında verilen durma kararı öncesinden başlayarak yargılamanın kaldığı yerden devamına hükmedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)