E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüDoğan Yayın Holding: Neden düşüyor?---

Doğan Yayın Holding: Neden düşüyor?

Doğan Yayın Holding: Neden düşüyor?
10 Kasım 2010 - 12:09 borsagundem.com

İştirak satışı ve vergi borçlarıyla ilgili önemli gelişmelerin ardından yaşanan hızıl yükseliş yerini kar satışlarına bıraktı

Uzun süredir Maliye ile vergi borçları konusunda sorun yaşayan ve yaklaşık 1.1 milyar liraya yakın vergi cezası kesinleşen Doğan Yayın Holding hisseleri olumlu haberlerin etkisiyle 1.40 liradan 1.90 liraya kadar hızlı bir yükseliş kaydetti.
Şirketin bünyesindeki gaçete ve televizyonları satacağına yönelik haberler ve bazı büyük grupların bu varlıklarla ilgileniyor olması hissedeki yükselişte etkili oldu. Ayrıca yeni düzenleme ile birlikte sağlanacak vergi affının da grubun borçlarını önemli oranda azaltacağı beklentisi hissedeki yükselişte etkili olmuştu.
Bugün ise hisse yüzde 3 oranında gerileyerek 1.75 lira ile en çok kaybettirenler listesine girdi. Bu düşüşün hızlı yükselişten sonra yaşanan kar satışları olduğu söyleniyor. Şirketin iştirak satışıyla ilgili beklentiler sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)