E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN'A RAFİNERİ İZNİ İDDİASI---

DOĞAN'A RAFİNERİ İZNİ İDDİASI

DOĞAN'A RAFİNERİ İZNİ İDDİASI
17 Kasım 2008 - 14:32 borsagundem.com

Hükümet, Aydın Doğan'a 'Rafineri iznini' verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Doğan Grubu'nun Patronu Aydın Doğan arasında patlayan savaşta kılıçlar kınına sokulmakla kalmadı, karşılıklı talepler de çözülmeye başladı.

Doğan Grubu'nun Hükümet'ten istediği en önemli konulardan biri "Rafineri izni"ydi. Hatta Erdoğan&Doğan kavgasında bu durumu bizzat Aydın Doğan ifşa etmişti. Doğan, Çalık Grubu'nun patronu Ahmet Çalık'ı da hedefe koyarak şöyle konuşmuştu: "Ben Başbakan'a '2.5 milyar dolar paramız var. Biz bu ülkede yatırım yapmak istiyoruz. Biz sizden ne teşvik ne de kredi istiyoruz. Biz bu ülkede yatırım yapmak istiyoruz. Ben sizden ruhsat istiyorum, ben o ruhsatla yatırım yapacağım, rafineri kuracağım' dedim. Nerde kuracaksın dedi? Ceyhan'da dedim. Hayır olmaz orayı Çalık Grubu istiyor dedi. Ben de Çalık da kursun ben de kurayım dedim. ama kabul etmedi." Bu sözler daha sonra Doğan Grubu manşetlerine taşınmıştı. Ancak Erdoğan o gün izin vermediği Rafineri iznini şimdi ani bir kararla verdi. Erdoğan'ın Aydın Doğan'la beraber Ülkü Güney'in oğlunun düğününde nikah şahidi olması sonrası başlayan "barış dönemi" böylece hasat mevsimine girdi. Doğan Grubu'na önceki hafta iki AKP'li milletvekilinin imzasıyla 800 trilyonluk vergi kıyağı Aktifhaber'in dile getirmesinden sonra direkten dönmüştü. Ancak Aydın Doğan'a direkten dönen bu "iyilik" Rafineri izniyle farklı biçimde hayata geçirilmiş oldu. (Aktifhaber)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)