E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN'DA SATIŞ OLMADI, AXEL'İN PAYI DÜŞECEK---

DOĞAN'DA SATIŞ OLMADI, AXEL'İN PAYI DÜŞECEK

DOĞAN'DA SATIŞ OLMADI, AXEL'İN PAYI DÜŞECEK
20 Şubat 2010 - 07:27 borsagundem.com

Doğan Holding, KAP’a yaptığı açıklamada, mevcut durum itibariyle, Doğan Yayın Holding ve bu şirketin bağlı ortaklıklarındaki vergi ile ilgili hukuki süreç halen devam ettiğinden, Doğan Yayın Holding hisse senetlerinin Axel Springer’e devrinin gerçekleştirilmediğini ve sürecin sona erdiğini...

Doğan Grubu, Doğan Yayın'ın % 29'unu Axel'e satmaktan vazgeçti. Parası 2016'da ödenecek anlaşmadan vazgeçme nedeni ise vergi Kasım 2009'da, Alman Axel Springer'e Doğan Yayın Holding'in yüzde 29'unu satacağını, ödemenin ise 2016'da yapılacağını açıklayan Doğan Grubu, dün bu satıştan vazgeçtiğini duyurdu. Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, satıştan vazgeçme nedeni vergi ile ilgili hukuki süreç devam etmesi. 19 Kasım 2009'da KAP'a yapılan açıklamayı hatırlatan Doğan Grubu, dünkü açıklamasında satışın tamamlanabilmesi için ön koşulun vergi ve RTÜK mevzuatı kapsamında devam eden süreçlerin olumlu bir şekilde sonuçlanması olduğuna işaret etmişti. 25 Kasım 2009'daki açıklamalarında ise vergi süreçlerinin yasal olarak olumlu sonuçlanmadan hisse satış ve devir işlemlerinin hukuken tamamlanmasının mümkün olmadığı vurgusu yapılmıştı. Bu hatırlatmaların ardından Doğan Yayın Holding ve bağlı ortaklarının vergi ile ilgili sürecinin devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada "Bahse konu mutabakat kapsamında süreç sona erdirilmiştir" denildi. Açıklamada, bu iptalle Alman Axel Springer'in yüzde 100 iştiraki olan Commerz-Film GmbH arasında daha önce 27 Kasım 2008'de imzalanan sözleşmenin yürürlükten kaldırıldığı bilgisine yer verildi. Açıklamaya göre, Doğan TV Holding 385 milyon euroluk primli sermaye artırımı yapacak ve Commerz-Film bu sermaye artırımına katılmayacak. Doğan TV'nin 30 Haziran 2017 tarihine kadar halka arz edilmesi halinde işlem görmeye başladığı tarihten sonraki 3 aylık ortalama değerine göre DYH lehine olumlu fark oluşursa tutar eşit olarak paylaşılacak. Eksi çıkarsa farkı Doğan ödeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)