E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğan'ın satışıyla ilgili ilginç iddia!---

Doğan'ın satışıyla ilgili ilginç iddia!

Doğan'ın satışıyla ilgili ilginç iddia!
03 Ocak 2011 - 07:30 borsagundem.com

Önce bir not: Bu haberin kaynağı AKP çevreleri ve Doğan Grubu'na talip olan çevreler. Belki Doğan Grubu bile bazı bilgileri bu yazıdan öğrenecek

Şimdi haberimize geçelim:
Herkes, özellikle de Aydın Doğan'a düşman olanlar şöyle düşündü ya da hep şu propagandayı yaptı: "Aydın Doğan aslında medya grubunu satmak istemiyor, seçime kadar vakit kazanmaya çalışıyor."
Örneğin: Doğan Grubu'ndan sorunlu ayrılan Fatih Altaylı zaman zaman benzer yazılar kaleme alıyor ama Allah'ı var biraz hakkaniyet de göstermeye çalışıyor.
Bir de "hem gruptan sorunlu" ayrılıp hem de "işi gücü artık Doğan Grubu'na çamur atıp yeni patronlarının (Recep Bey ve Turgay Bey) gözüne girmeye" çalışan Yiğit Bulut gibi "çakma AKP yandaşları" var.
Ne acı ki, Yiğit Bulut sürekli eski manevi kayınbabasını "medyasını satıyormuş numarası yapmakla" suçluyor.
Böylesine bir kinin sebebini kuşkusuz bilemeyiz.
Bildiğimiz, "rakamların efendisi" namıyla kendi kendine gelin güvey olan Yiğit Bulut'un, ekonomiden anlamasa da en azından "fon nedir, yabancı ortak" nedir gibi "basic economics" sorularının yanıtını kazayla dahi olsa öğrenmiş olması gerekiyordu.
Ama nerdeee!
Devir, rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların devri!
İşin aslı şu:
Doğan Grubu medya grubunu satmamayı çok düşündü ama gelinen noktada "eski düşünceler" çöp sepetine atıldı. Aydın Doğan bugün alan olsa hemen akşama satacak hale getirildi...
Amaaaaaa!
Bir gün o gruba dönsem hayalleriyle yatıp kalkan Yiğit Bulut'a kötü bir haberimiz var...
Odatv'ye gelen bilgi şu:
"Aydın Bey satmak istiyor ama AKP engelliyor. Aydın Bey malını satamasın diye her şey yapılıyor. Doğan Grubu'nun mundar edilmesi hedefleniliyor."
Nasıl mı?
Sözde "rakamların efendisi" Yiğit Bulut, bebek bakıcılığı sırasındaki aile dedikodularına kulak asmayı bırakıp da, toplam 3 günlük geçmişinin olduğu TV haberciliğinin resmi defterine, yani RTÜK yasasına falan azıcık baksa da boşa yere komplo teoriler üretmese.
Örneğin:
Yazıp durduğu alıcı konumundaki yabancı fonların mevcut mevzuatla medya grubu alamayacağını görür.
Hatta gazetecilik yapsa, Doğan'a talip yabancı medya gruplarının da, fon desteğiyle alış yapmayı düşündüğünü öğrenir...
İşin aslı:
RTÜK mevzuatı yabancı ortağa pek yol vermediği gibi, fonların medya sahipliğine hiç açık değil. Öyle Fox TV örneğinde olduğu gibi, "takiyye" ile yabancı sermayenin TV sahibi olmasına bakmayın, fonların medya sahipliği "Ahmet Ertegün formülü"yle aşılamıyor.
Doğan Grubu'nun satılmasını çok istiyorsa, AKP'nin de acilen yabancı fonların sahipliğini kolaylaştırıcı yasal düzenleme getirmesi gerekiyor. Ama bu yönde en ufak bir işaret yok! Vaat de yok!
Çünkü AKP, Aydın Doğan'ın mallarını satma özgürlüğüne bile katlanacak durumda değil.
Yiğit Bulut da AKP'lilerin de bu sırrı güvenip anlatacağı bir "adam" değil!
Sonuç mu?
Satış için, satıcı da alıcı da AKP'den gelecek bir hamleyi bekliyor...
Yeni yetme jöleli TV'ci ise "Aydın Bey satmak istemiyor" sanıyor. "Acemi işte" de diyebilirsiniz cehaletine de verebilirsiniz...
"Eski akrabam olduğundan bana bilgi akıyor numarasıyla" yazıp çizdiklerinin palavra olduğunu şimdiki patronları iyi biliyor. Jölelinin cehaletine gülüyorlar ama bu cahil yandaşın yazdıkları şimdilik işlerine geliyor.
Hatta grup içinde espri şu:
"Sözde rakamların efendisi ama 3984 rakamından bile haberi yok!"
3984 ne mi?
Google'a bakın efendim...

Odatv.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)