E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivDoğuş Suzuki ile anlaşamadı---

Doğuş Suzuki ile anlaşamadı

Doğuş Suzuki ile anlaşamadı
01 Ağustos 2011 - 01:47 borsagundem.com

Ural Hakverdi, 27 yıldır Türkiye distribütörü olduğu Japon markayla yoluna yeniden devam etme kararı aldı.

Haco Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, “Bu bekleme döneminde birkaç milyon dolarım gitti. Bayilerim sıkıntı yaşadı. Ben de Suzuki’den buna karşılık komşu ülkelere Türkiye üzerinden re-export yapma teklifini sundum. Onlar da buna sıcak balktılar. Ekim ayına kadar 2 yeni ülkede daha Suzuki distribütörlüğünü devam ettireceğiz” dedi.
Suzuki’yi 27 yılın ardından kendisinin bırakmak istediğini ve Japonya’ya Doğuş Grubu’nu yeni distribütörlük için önerdiğini kaydeden Hakverdi, “Ancak 6 aya yakın süren görüşmelerin ardından iki gurubun anlaşamadığı haberi geldi. Bunun üzerine bana ‘Suzuki’yi Türkiye’de götürür müsün’ diye sordular. Ben de onlara Suzuki Türkiye’de tek başına başarılı olamaz, bütün distribütörler ikinci, üçüncü markaları aldılar. Ancak ben tekliflere rağmen ikinci bir distribütörlük almadım dedim. Ancak bizim yan komşularımız var. Onlardan bir iki tanesini verin bana dedim. Onlar da baktılar ve bu desteği sana vereceğiz dediler” diye konuştu.
B planı ile yola devam
Doğuş’un Suzuki’yle anlaşamamasının milyonda birlik ihtimal olarak gördüğünü söyleyen Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı ise hazırda tuttukları B planı ile yola devam edeceklerini anlattı. Savcı “Doğuşla görüşme sırasında her ne kadar Suzuki’nin satışlarında bir düşüş yaşandıysa da markanın zarar görmemesi için siparişlerimizi vermeye devam ettik. Sonuçta 1-2 aylık bir gecikmeyle araç yollara çıkıyor.”
2011’i kaçırdık, yeni Swift’le rekabete hızlı giriş yaparız
SUZUKI’nin en önemli modellerinden biri olan Swift yenilenerek Türkiye’de satışa sunuldu. Aynı tasarım karakterini korusa da teknolojik anlamda pek çok yeniliği üzerinde barındıran yeni Swift’te 93 beygirlik 1.2 litrelik yeni bir benzinli motor görev yapıyor. Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, “Kuvvetli Japon yenine rağmen Suzuki’nin de desteğiyle düz vitesli modeli 30 bin 500 liraya piyasaya sunuyoruz. Otomatik vitesli 33 bin 400 liraya sunuyoruz. Bu yıl 1000 adet yeni Swift satışı hedefledik” dedi. Diğer modellerinde de bir fiyat artışına gitmediklerini söyleyen Savcı şöyle konuştu: “Hızlı bir yeni giriş yapmamıza rağmen gerçekçi bir program izlemek istiyoruz. Satışlarımız düşmüş olsa da yeni Swift’in bizi hızla rekabete sokacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl 4 bin adetlere ulaşırız diye tahmin ediyoruz. 2011 yılını kaçırdık. Yıl sonuna kadar 1300 araç satışına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.”

hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)