E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞUŞ'A NEGATİF NOT---

DOĞUŞ'A NEGATİF NOT

DOĞUŞ'A NEGATİF NOT
13 Ocak 2010 - 09:37 borsagundem.com

Fitch Raitings tarafından yapılan açıklamada Doğuş Holding A.Ş.'nin kredi notunun görünümünün "durağan"dan "negatif"e düşürüldüğü duyuruldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings tarafından yapılan açıklamada Doğuş Holding A.Ş.'nin kredi notunun görünümünün "durağan"dan "negatif"e düşürüldüğü duyuruldu. Fitch Doğuş Holding'in Uzun dönemli yabancı ve yerli para cinsinden notlarını ise "BB-" olarak onayladı. Fitch'in açıklamasında notların görünümünde değişikliğe gidilmesinin son iki üç yıllık süre içinde kurumun finansal iştirakleri de dahil borçlarındaki artışın etkili olduğu belirtilerek 2007 mali yılı sonunda 667 milyon dolar olan borçların 2009 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda 1 milyar 513 milyon dolar ile iki kattan fazla artış gösterdiğine vurgu yapıldı. Grubun varlık portföyünü artırmaya devam ettiği dile getirildi. Şirketin finans sektörü dışındaki faaliyetlerinden elde etti Faiz vergi ve amortisman önce si karının 2008 ilk yarı ile 2009 ilk yarı arasında 202 milyon dolardan 73 dolara gerilediği hatırlatıldı. Fitch Garanti Bankası'nın izlediği performansı takdir ettiğini belirterek, Banka'nın 2008 ve 2009 yıllarında Doğuş Holding'in emel varlığı olduğunu ancak Garanti'nin temettü miktarını daha da artırmasının pek mümkün görünmediğini belirtti. Ancak Doğuş Holding'in finansal olmayan iştirakleri Doğuş Otomotiv ve doğuş inşaat'ta temetü yaratılmasının 2011 yılına kadar devam edebileceği ifade edildi. Fitch ayrıca kurumun turizm ve medya alanındaki faaliyetlerinin düşük performansına dikkat çekti. Grubun bu alanalarda son 18 ayda ciddi yatırımlar yaptığı dile getirildi. Medya sektörünün 2009 yılında rfeklamcılık sektöründeki düşüşten olumsuz etkilendiği ifade edildi. Turizm sektörünün de global krizin olumsuz etkilerini yaşadığı belirtildi. Bununla birlikte Doğuş'a ilişkin alınan bu kararın Garanti Bankası'nı etkilemeyeceği zira iki kurum arasındaki ilişkinin Doğuş'un Garanti'nin nakit imkanlarına ulaşmasına izin vermediği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)