E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞUSAN İÇİN YENİDEN İHALEYE ÇIKILIYOR---

DOĞUSAN İÇİN YENİDEN İHALEYE ÇIKILIYOR

DOĞUSAN İÇİN YENİDEN İHALEYE ÇIKILIYOR
29 Aralık 2009 - 09:08 borsagundem.com

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Doğusan Boru'daki yüzde 56,09 oranındaki hisselerini blok satış yöntemi ve pazarlık usulüyle özelleştirilmek üzere yeniden ihaleye açacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu imzasıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) dün gönderilen açıklamaya göre, ihaleye son teklif verme tarihi 25 Mart 2010 olarak belirlendi. İhaleye katılabilmek için yatırımcıların 500 bin dolar tutarında geçici teminat yatırmaları gerekiyor. Doğusan Boru ihalesinde teklifler dolar olarak alınacak, ancak ihale bedeli olarak teklif edilen tutar dolar veya TL olarak ödenebilecek. İhale bedeli vadeli olarak ödenmesi halinde en az yüzde 25'i hisse satış sözleşmesi imza tarihinde peşin, kalan tutar en çok 12 ayda bir olmak kaydıyla 36 ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte gerçekleştirilecek. Yüzde 43'ü halka açık Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme programındaki Doğusan Boru'da bulunan hisselerinin satış işlemleriyle ilgili süreyi 31 Aralık 2010 tarihine kadar uzatmıştı. Uzatma kararı, daha önce, Doğusan Boru'daki yüzde 56,09 oranındaki hissenin özelleştirilmesi için açılan ihaleye teklif gelmemesi üzerine alınmıştı. Erzincan'da kurulu olan Doğusan Boru'da geniş renk seçeneğine sahip doğal perlitli ve çimento alaşımlı çatı, duvar ve yer kaplama elemanları ile asbest elyaflı basınçlı çimento boru ve eklentileri üretiliyor. Halka açık olan Doğusan Boru'nun sermayesinin yüzde 43,91 oranındaki hissesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyor. Doğusan Boru, bu yılın Ocak-eylül döneminde 687 bin TL zarar açıkladı. Şirketin bu dönemdeki satış gelirleri ise 958 bin TL olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)