E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDoğusan oyuncak olmasın!---

Doğusan oyuncak olmasın!

Doğusan oyuncak olmasın!
20 Nisan 2012 - 09:54 borsagundem.com

Bir türlü satılamayan Doğusan Boru’ya teklif verenlerin tamamı borsacı

20 yıldır satılması planlanan ancak özelleştirilmesi yılan hikayesine dönen Doğusan Boru’da süreç devam ediyor. Bu süreçle birlikte hisselerdeki sert fiyat hareketleri de sürüyor. Çünkü borsacıların Doğusan aşkı hiç bitmiyor! Kimlerin hissede neler yaptığını geçmeden önce kısaca satış sürecini hatırlayalım.
90’lı yılların ortasında dönemin Erzincan Valisi rahmetli Recep Yazıcıoğlu tarafından spekülatör Halil Güvener’e satışına izin verilmemişti. Recep Yazıcıoğlu, spekülatör Halil Güvener’e, “Sen bu fabrikayı işletecek ehliyete sahip değilsin, borsa operasyonlarına Doğusan’ı alet etmeyiz” gerekçesiyle onay vermemişti.
Doğusan Boru’nun yüzde 56.09 oranındaki idare hissesinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi, 7 milyon 260 bin dolar ile Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi vermişti. (Şu an hissedeki fiyat hareketlerinde ismi anılan Ankaralı grup)
ÖYK, kısa bir süre önce Doğusan Boru'nun yüzde 56.09 hissesinin, Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret'e satılmasına onay vermişti. Ancak Yücel Grup, Doğusan’ı almaktan vazgeçti.
Ve ÖİB, 7 milyon 220 bin lira teklif veren ikinci sıradaki Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret ile masaya oturdu. Yeşil İnşaat Gayrimenkul de Yücel Grup gibi paraya ödemedi ve teminatını yaktı. Ve gözler 3. sırada yer alan Burcu Tıbbi Malzemeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne çevrildi. Burcu’nun teklifi 5 milyon 640 bin lira. Burcu Tıbbi Malzemeler de ödeme yapmak yerine bir ay ek süre talebinde bulundu ve kabul edildi.
Ankara’da bir apartman dairesinde faaliyet gösteren Burcu Tıbbi Malzemeler Sanayi ve Ticaret LTD’nin sahibi ise Ömer Faruk Sabuncu. Borsayı yakından takip edenler Ömer Faruk Sabuncu’nun ismini sık sık Martı Turizm hisselerinde duymuştur. Yani Yücel Grubu’un sahiplerini sıkı borsacı oldukları biliniyor. Engin Yeşil ismi de son dönemde ismi olumlu ya da olumsuz sık sık borsada duyuluyor. Burcu’nun patronu Ömer Faruk Sabuncu’yu da borsada yaptığı işlemlerden tanıyoruz. Yıllar önce şirketi satın almak isteyen Halil Güvener’i de kattığımızda Doğusan’ı almak isteyenlerin tamamı borsacı!
Erzincan’da belediyelere kanalizasyon borusu parke taşı üreten bir fabrika neden spekülatörlerin ilgisini çekiyor?
Bu sorunun yanıtı basit. Son dönemde borsada yapılan şirket alımlarının amacı neyse Doğusan’daki amaç da o. Hissedeki fiyat hareketlerini bir yana bırakırsak, asıl amaç halka açık olmayan paravan şirketi Doğusan’ın içerisine fahiş bir fiyatla sokup, piyasa değerini şişirmek ve şirketin içerisini boşaltmak.
Yoksa %56’sına 7 milyon dolar yani yaklaşık 13 milyon lira teklif edilen şirketin piyasa değeri 100 milyon lira olur mu?
Daha satılmadan manipülasyon yapıyorlar. Hisseleri 1 liradan 5 liraya kim taşıdı?
Son günlerde neden hisselerde sert düşüşler yaşanıyor?
Son günlerde yaşanan tüm gelişmelerde Ankaralı Grup olarak bilinen Yücel İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri'nin patronlarının ismi duyuluyor. BorsaGündem olarak Anadolu’nun halka açık nadir şirketlerinden biri olan Doğusan Boru’nun en iyi işletmeciye satılmasını destekliyoruz. Ancak spekülatörlerin oyuncağı olmasına karşıyız! Çünkü kim alırsa alsın Doğusan Boru’nun faaliyet alanı değiştirilecek! Hatta Erzincan’daki üretim merkezi kapatılacak. Ve son dönemde yapılan satın almalarda olduğu gibi paravan şirketlerle borsa manipülatörlerinin oyunlarına alet olacak.
Daha satılmadan şirketin Piyasa değerini 20 milyon liradan 100 milyon liraya taşıyan ardından hisselerde sert düşüşe neden olan spekülatörlerin patron olması halinde neler yapabileceğini siz düşünün!
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet ışık13 Ağustos 2012 21:33

    doğusan boru ğerçekten dehşet bir tahta çıkış 1,32 den tekrar 2.30 kadar sürecek eeee 4.70 gördü hade bakalım hayırlısı

  • ahmet çalışkan19 Nisan 2012 11:40

    borsa gündeme bu küçük yatırımcıya destek olduğu için teşekkürler.. dün işlem yapmaya başlayan sanifoam sünger hakkında haber yapmanızı bekliyoruz.. ilk gün 2.79 a kadar yükseltip ikini seans taban ve bugün yine taban 2.38.. kimler bundan nemalandı böyle şirketlerin borsada işi ne haber yapmak için 1 liraya gelmesini beklemeyin lütfen..

  • mert19 Nisan 2012 11:00

    hissede işlem yapan insanlar deli bekirler yeşil alacak diye girdiler almayınca ortada kaldılar şimdi veriyorlar yücellerden çıkalı 7 ay oldu onlar vazgeçti.

  • HASAN18 Nisan 2012 21:47

    BORSA GÜNDEM E TEŞEKKÜRLER. BORSA GÜNDEM BÖYLE YARARLI YAZILAR YAZIN Kİ MİLLETİN GÖZÜ AÇILSIN VE BİZDE BURAYA DAHA SIK GİRELİM. BEN ŞAHSEN GÜNDE EN AZ 4 KERE TIKLIYORUM BURAYI.

  • çetin18 Nisan 2012 16:26

    çetin borsada manipülasyonla ciddi servet yaptı.

  • atakan18 Nisan 2012 13:53

    param olsa ben alırdım fabrikayı kelepr fabrika

  • necati18 Nisan 2012 13:44

    sabah ilk seansı izledim. dogubda böyle bir kıyım görmedim. kaldırıp kaldırıp bastılar tahtaya. belliki borsa tabiriyle kucakta mal bırakmaya calısıyorlar. ky dikkatli olsun. hemen atlamasın. dogub pimi çekilmiş bomba durumunda

  • delpiero3518 Nisan 2012 13:17

    Böylesine güzel bir yazı soluksuz okudum valla..Ellerinize sağlık .Teşekkürü bir borç bilirim.........