E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiDokunmadan işlem rüyası gerçek oluyor---

Dokunmadan işlem rüyası gerçek oluyor

Dokunmadan işlem rüyası gerçek oluyor
08 Ağustos 2012 - 17:22 borsagundem.com

Microsoft tarafından geliştirilen yeni bir uygulama sayesinde dizüstü bilgisayarınıza dokunmadan bazı işlemleri yapabiliyorsunuz

Dokunmatik ekran teknolojisi gün geçtikçe daha fazla popüler olsa da pek çok kullanıcı mouse ve klavyeden vazgeçemiyor. Microsoft tarafından geliştirilen Soundwave adlı bir uygulama, hoparlörden yaydığı  20 kHz frekansında bir ses sayesinde elinizin yaklaşıp uzaklaştığnı mikrofon aracılığıyla anlayabiliyor. Böylece dizüstü bilgisayarınızın üzerinde parmağınızı hareket ettirdiğinizde parmağınızdan yansıyan ses dalgaları sayafaları aşağı ve yukarı kaydırabilmenizi, fotoğraflar arasında geçişi ya da listeyi aşağıya indirebilmeye olanak veriyor.
150 dolara piyasada satışta olan Kinect'e benzeyen bu teknoloji, çoğu dizüstü bilgisayarın ekranının her iki tarafında hoparlör bulunduruyor olması nedeniyle daha kolay yayılabilmesini sağlayabilir. Soundwave, her ne kadar dokunmatik ekran teknolojisiyle yarışacak gibi görünmese de grup toplantılarında ya da sunumlar sırasında kullanmak için ideal gibi görünüyor.
Bir diğer yandan Microsoft bu uygulamayı henüz satışa çıkarmak istemiyor. Proje geleceğin bilgisayarlarını geliştirmek üzere kullanılacak gibi görünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)