E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1 aydır ilk kez bu seviyede!---

Dolar 1 aydır ilk kez bu seviyede!

Dolar 1 aydır ilk kez bu seviyede!
02 Nisan 2013 - 10:22 borsagundem.com

ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam verisinin öncesinde dolar 1 aydır ilk kez 93 yenin altına geriledi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak verinin, istihdam piyasasındaki toparlanmanın Fed'in parasal genişleme programını azaltması için yeterli olmayacağını göstermesinin beklenmesiyle dolar 1 aydır ilk kez 93 yen düzeyinin altına indi.
ABD'nin 10 yıllık hazine tahvillerinin getirisi ile Japonya'nın 10 yıllık hükümet tahvilleri arasındaki fark 1 ayın en düşüğüne gerileyerek, dolar tabanlı varlıkların avantajını azalttı. Yatırımcıların Japonya Merkez Bankası'nın yarın başlayacak olan toplantısından çıkacak yeni teşvik ihtimallerini değerlendirmesiyle yen, euro karşısında 5 haftanın zirvesine tırmandı. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasının faizlerde değişikliğe gitmemesi ve mevcut teşviklerin işe yaradığı sinyali vermesine rağmen kazançlarını genişletti.
ABD ekonomisinin işsizlik oranında ciddi bir azalma sağlayacak kadar güçlü olmadığını belirten Commonwealth Bank of Australia'nın Sidney'daki döviz ekonomistlerinden Peter Dragicevich, "İşsizliğin Fed'in izlediği temel faktörlerden biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, henüz bankanın teşviklerden çıkma hamlesi göremiyoruz" dedi.
Dolar, yen karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 92.74 düzeyine geriledi. ABD doları erken saatlerde 92.57 düzeyinden 1 Mart'tan bu yana en düşüğünü kaydetti. Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1.2868 seviyesine geri çekildi. Yen, Euro karşısında erken saatlerde dünkü kapanışının yüzde 0.4 üzerine işaret eden 119.34'lerde seyretmesinin ardından 119.20 düzeyine tırmanarak 26 Şubat'tan bu yana en yükseğine işaret etti. Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.4 primlenerek 1.0469'dan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)