E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.56 TL'yi geçti---

Dolar 1.56 TL'yi geçti

Dolar 1.56 TL'yi geçti
10 Mayıs 2011 - 21:04 borsagundem.com

Dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor

1.55 TL seviyesi kırıldıktan sonra hareket hızlanırken, dolar gün sonunda 1.5640 TL seviyesine kadar yükseldi.Uzmanlar, banka hisseleri önderliğinde borsada yaşanan düşüş ve yurtdışı kaynaklı dolar alımlarının kuru 1.56 TL'nin üzerine taşıdığını belirtiyor. Öte yandan geçtiğimiz hafta açıklanan dış ticaret verisinin zayıf gelmei ve cari açığa yönelik tedirginlikler de doların yükselmesine neden oluyor.
Dolar düne göre yaklaşık yüzde 1 değer kazanırken, son bir haftadaki yükseliş ise yüzde 3'e dayandı.
Borsa tarafında ise yurtdışındaki yükseliş eğilimine karşın içeride düşüş görüldü. Endeks günü yüzde 1.02 düşüşle 67 bin 260 puandan noktaladı.
Piyasayı değerlendiren uzmanlar, özelikle günün ikinci yarısında bono faizleri ile dolar/TL kurundaki yükseliş ve bankacılık sektöründeki satışların etkisiyle satış baskısının arttığını belirtiyor.
Garanti Yatırım'dan Teknik Analist Altan Aydın, Foreks'e yaptığı açıklamada, "Teknik açıdan bakıldığında 66 bin 400 seviyesine doğru gerileme olduğu görünüyor. Kısa vadede 66 bin 400 ve 65 bin 100 destek seviyeleri olarak öne çıkıyor. Yukarıda ise 67 bin 500 direnç haline geldi. Dolayısıyla 67 bin 500 yukarı kırılmadıkça endekste yukarı yönlü hareketler sınırlı kalacaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)