E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Dolar 1.7750 TL'ye gerileyebilir'---

'Dolar 1.7750 TL'ye gerileyebilir'

'Dolar 1.7750 TL'ye gerileyebilir'
11 Eylül 2012 - 12:30 borsagundem.com

Cari açık verileriyle ilişkili olarak dolarda kısa vadede düşüş bekleniyor

Cari açık temmuz ayında 3 milyar 856 milyon dolar azaldı. Yılın ilk yedi ayında kaydedilen cari işlemler açığının geçen yılın aynı dönemine göre 15.724 milyon dolar azalarak 34.462 milyon dolara gerilemesi ve 2011 yılı ekim ayından itibaren süren düşüş trendinin 9. ayda da devam etmesi konjonktürel olarak olumlu bir gidişatın göstergesi. Geçtiğimiz gün açıklanan sanayi üretimi büyüme verisinin de yüzde 1,4 olan beklentilerin oldukça üzerinde; yüzde 3,4 gelmesi ekonomik gelişmeyi destekliyor.
Tüm bu veriler ışığında teknik olarak son 3 aydır yatay bir trendde hareket eden ve 1,8300 direnç seviyesini aşmakta zorlanan dolar/TL paritesinin kısa vadede düşen bir trend içerisine girdiğini söylemek mümkün. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türk ekonomisinin sürdürülebilir büyümeye dönüş yolunda önemli bir gelişme kaydettiğini, ülkede cari açığın daraldığına ve enflasyonun düştüğüne vurgu yaptıkları şu günlerde TL’nin Dolar karşısında değer kazanacağını ve doların kısa vadede 1.7750 destek seviyesine çekilebileceğini düşünüyoruz.
İntegral Menkul Araştırma ve Analiz Departmanı/Analist Ozan Batu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)