E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1,80'in altına indi ---

Dolar 1,80'in altına indi

Dolar 1,80'in altına indi
31 Temmuz 2012 - 15:34 borsagundem.com

Dolar/TL, 10 gün aranın ardından 1,80'in altına geriledi

Cuma günü gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif, dün ise pozitif ayrışan TL bugün dolar karşısında 10 günlük bir aranın ardından yeniden 1,80 seviyesinin altına indi. Dün akşam saatlerinde 1,8015 seviyesinde işlem gören dolar/TL bugün güne 1,80 seviyesinin altında başladı. Dolar/TL, 1,7920'ye kadar geriledi.
Türk Lirası sepet bazında (yüzde 50 dolar-yüzde 50 Euro) ise son bir yılın en düşük seviyesi olan olan 2'nin altını test etti.
Piyasada bugün içeride TL'de pozitif ayrışmanın devam edip etmeyeceği, dışarıda ise Avrupa ve ABD merkez bankası faiz kararı öncesi yoğun dış veri gündemi takip edilecek.
Yurtiçi kaynaklı herhangi bir olumlu haber olmamasına karşın Türk mali piyasalarının göreceli olarak daha iyimser bir seyir izlemesinin Türkiye ekonomisinin yatırım yapılabilir ülkeler sınıfına geçiş sürecinde olduğunu ve bu beklentinin yatırımcılar tarafından fiyatlanması olarak yorumlayan HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Kısa vadeye gelirsek, dün yüklü miktarda fon girişi olduğunu tahmin ediyoruz zira hem TL'deki pozitif ayrışma hem de kurumsal cephedeki alımları bir araya getirdiğimiz zaman TL'nin döviz sepeti karşısında 2,00'ye doğru bir gerileme kaydetmesini başka bir nedene bağlayamayız. Bu derece sert bir hareketin bir gün ile sınırlı kalması beklenmemeli" dedi. TL'nin bugün de değerlenme yönünde bir eğilim kaydetme ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirten Keresteci, "1,7950-1,8000 aralığından kurumsal döviz talebi gelebilir. Buna rağmen teknik olarak 1,7880 seviyesi hedef sahasına girmiş durumda" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)