E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.80'in üzerinde!---

Dolar 1.80'in üzerinde!

Dolar 1.80'in üzerinde!
15 Mart 2012 - 07:12 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası’nın olumlu açıklamaları global piyasalarda bahar havası estirdi

FED’in önceki akşamki “gelecek çeyrek dönemler için ekonomide ‘ılımlı’ büyüme beklendiği ve işsizlik oranının kademeli olarak düşeceğinin tahmin edildiğine” ilişkin açıklamaları piyasalarda krizden çıkış yönünde sinyal olarak algılandı. Ayrıca ABD’de bankaların büyük bölümünün stres testinden geçmesi de piyasalardaki iyimserliği artırdı.
Uluslararası piyasalardaki bu olumlu gelişmeleri yakından izleyen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) da hızlı yükseldi. Gün içinde İMKB Ulusal 100 endeksi banka hisselerinde yoğunlaşan alımlarla birara 61 bin puanın da üzerine çıktı ve 61 bin 33 puanı gördü. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, bankacılık sektöründe vade yapısının uzatılması ve bireysel emeklilik sisteminin tasarrufların artmasını teşvik edecek şekilde yeniden düzenlenmesine yönelik açıklaması bankacılık ve sigortacılık hisselerinde hızlı yükselişe yol açtı.
Dolar, 1.80 TL’nin üzerinde
Yükselişe katkıda bulunan bu primle gün sonunda yüzde 2.44 oranında değer kazanan borsada 60 bin 835 puandan kapandı. Euro’nun dış piyasalarda 1.30 dolara gerilemesiyle, içerde de dolar 1.80 lirayı aştı. Bugün valörlü de 1.8070 liradan işlem gören dolar serbest piyasada ise günü 1.8040 liradan tamamladı.
Dow Jones, üç yıl sonra 13 bini aştı
ABD Merkez Bankası’nın (FED) glbal ilişkin olumlu mesajlarının yanısıra Yunanistan ikinci kurtarma paketinin onaylanmasının ardındah Avrupa’da krizde yumuşa sinyalleri hisse senetleri piyasasında hızlı yükselişleri beraberinde getirdi. İyimser mesajlarla önceki gün tırmanışa geçen Dow Jones Endeksi, 2008 Mayıs ayından sonra ilk kez 13 bin puanın üzenrine çıktı. Dow Jones, böylece Lehman Brothers krizinden önceki seviyesine döndü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)