E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.81'e geriledi---

Dolar 1.81'e geriledi

Dolar 1.81'e geriledi
03 Aralık 2011 - 09:38 borsagundem.com

IMF’nin Avrupa’ya yardım sözü moral oldu, bizde dolar 1.81 TL’ye düştü

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Uluslararası Para Fonu (IMF) aracılığı ile Euro Bölgesi ülkelerine borç vereceği haberleri dün piyasalara moral oldu. Bu iyimserlikle uluslararası menkul kıymet borsaları değer kazanırken, Euro da 1.35 doların üzerine çıktı. Yurtdışındaki iyimserlik içerde doların 1.81 liraya, faizin ise yüzde 10.15 seviyesine kadar gerilemesini sağladı.
Euro hızla değerlendi
Haftaya Euro Bölgesi’nin borç krizine yönelik çözüm haberleri ve dünyanın 6 büyük merkez bankasının piyasaya koordineli olarak likidite sağlamak için aldığı kararların ardından başlayan iyimserlik, küresel piyasalarda dün IMF’den destek açıklamaları ile artarak devam etti. ECB’nin zayıf Euro Bölgesi ülkelerine IMF aracılığıyla borç vereceği haberi Euro’yu 1.35 doların üzerine taşıdı.
Parite doları geriletti
Dolar, Euro dolar paritesindeki hareketin etkisiyle aşağı yönlü seyir izledi. Bankalararası piyasada gün içinde 1.81 lira düzeyine geriledi. Gün sonunda pazartesi valörlüde 1.8240 liradan işlem gören dolar serbest piyasada 1.8250 liradan kapandı.
Faiz yüzde 10.15’e kadar geriledi
YAŞANAN olumlu tablo bono piyasasında da etkili oldu. Güne yüzde 10.32 seviyesinden açılışla başlayan gösterge kağıdın bileşik faizi döviz piyasasındaki gerileme ve iyimserlikle birlikte yüzde 10.15’e kadar düşüş kaydetti. Ardından gelen tepki ile yüzde 10.20’li seviyelere yükselen gösterge kağıdın bileşik faizi pazartesi valörlüde yüzde 10.29 seviyesinden işlem gördü.
55 bin puanı gören İMKB yüzde 1.79 yükseldi
PARA piyasasında yaşanan iyimserlik dün hisse senetlerine de yansıdı. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Uluslararası Para Fonu (IMF) aracılığıyla Euro Bölgesi ülkelerine borç vereceği haberinin etkisiyle Avrupa borsaları da sert yükseldi. Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere borsalarında yükselişi arkasına alan İMKB Ulusal 100 Endeksi de gün içinde 55 bin puanın üzerine çıktı. Güne 53.941 puandan başlayan borsada artış, günün ikinci yarısında banka hisselerinin öncülüğünde hızlandı. Endeks, günü yüzde 1.79 oranında değer artışı ile 54.769 puandan tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)