E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.82 sınırında---

Dolar 1.82 sınırında

Dolar 1.82 sınırında
14 Mart 2013 - 07:07 borsagundem.com

Dolar 11 Ekim’den bu yana en yüksek seviye olan 1.8160’ı test etti

Bazı bankacılar TL’de görülen çıkışlarda TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın düşük faiz politikasının süreceğine yönelik açıklamasının da etkili olduğu görüşünde. Geçen cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi ile ekonomik aktiviteye yönelik iyimserlik, dün ABD’de açıklanan şubat ayı perakende satışların, piyasa beklentisinin oldukça üzerinde yüzde 1.1 artmasıyle devam etti. Dolar diğer para birimleri karşısında değer kazandı.
Doların, TL karşısında 4 Şubat’ta gördüğü en düşük 1.7420 seviyesinden yükselişi yüzde 4’ü aşarken, yılbaşından bu yana ise yüzde 1.81 oranında değer kazandı. Bu arada dolar endeksi, ABD’de beklentilerden daha güçlü açıklanan şubat ayı perakende satışlar verisinin ardından ABD ekonomisine dair güçlenen iyimserliğin etkisiyle 7 ayın zirvesi olan 83.013’e yükselirken, dolar karşısında kayıplarını artıran euro, üç ayın en düşük seviyesi olan 1.2929’u gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)