E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 1.99'u da aşağı yönlü kırdı---

Dolar 1.99'u da aşağı yönlü kırdı

Dolar 1.99'u da aşağı yönlü kırdı
16 Eylül 2013 - 09:44 borsagundem.com

Doların uluslararası piyasalardaki değer kaybıyla birlikte, dolar/TL paritesi 2 TL'nin altına geriledi

ABD Merkez Bankası Fed başkanlığına aday olan isimlerden Larry Summers'ın adaylıktan çekilmesi ve Suriye gerginliğinin azalmasıyla dolar haftaya düşüşle başladı.
Summers, pazar günü ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı bir mektupla Fed Başkanı olmasının ABD ekonomisinin düzelmesine fayda sağlamayacağını söyleyerek adaylıktan çekildi. Summers'ın adaylıktan çekilmesinin ardından euro ve yene karşı değer kaybeden dolar, iç piyasada da düştü.
Cuma gününü 2,0289 liradan tamamlayan dolar, bugüne bankalararası piyasada 2,0070 liradan başladı. Açılış sonrasında dolar 2 liranın altına indi. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0.50 yükselişle 1,3357'de bulunuyor. Gün ortasında ise dolar 1.9880 TL seviyesine kadar geriledi.
Dolar/TL paritesinde 2 seviyesi destek olarak görülürken, hafta sonu gelen açıklamalar ile bu destek seviyesi kırılmış görünüyor. Psikolojik sınır olarak kabul edilen bu seviyelerden düşüşün devamı halinde ise destek noktası olarak 1,9700 seviyesi piyasaların takip edeceği seviye olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdem16 Eylül 2013 16:35

    Erdem Başçı,dik durarak kapitalistlerin boynunu kırdı.

  • VATANDAŞ16 Eylül 2013 12:03

    Şimdi yşe teyzem aracılığıyla ve değişik kanallardan faiz ve kriz çığırtkanlığı yapanlara seslenmek lazım çıkınca hükümet ve merkez bankası inince abd den kaynaklı oh ne ala