E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.06'ya indi---

Dolar 2.06'ya indi

Dolar 2.06'ya indi
13 Mayıs 2014 - 15:26 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bannkası'nın para politikasını kısa sürede gevşeteceği beklentisinin güçlenmesiyle dolar 2,0643'e kadar geriledi

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisiyle dolar düşüşe geçti. Bankanın para politikasını kısa sürede gevşeteceği beklentisinin güçlenmesiyle dolar 2,0643'e kadar geriledi. Dolar güne 2,08'li seviyelerden başlamıştı.

Dolar böylece 25 Aralık'tan bu yana en düşük düzeyi gördü. Mart ayı ödemeler dengesi verilerinin Türkiye'nin önemli kırılganlıklarından biri olan cari açıkta düşüş trendini teyit etmesi de düşüşte etkili oldu. Dow Jones'ta yer alan ve adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, Bundesbank'ın mevduata negatif faiz uygulanmasını ve banka kredileri alımını da desteklemekten yana olduğu belirtildi.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahı Almanya'nın ECB'nin gevşeme yanlısı politikasını destekleyeceği haberiyle hız kazandı. ABD'deki gevşek politika yavaş yavaş biterken Avrupa'da bir yenisinin başlayacak olması TL açısından pozitif" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)