E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.25 TL sınırında---

Dolar 2.25 TL sınırında

Dolar 2.25 TL sınırında
27 Şubat 2014 - 10:15 borsagundem.com

Dolar/TL iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerle 2.24'ün üzerinde seyrediyor. Dış piyasa ve siyaset izlenecek

Yaklaşan seçimler öncesi devam eden iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerle dün gece 2.2525'e kadar yükselerek üç haftanın en yüksek seviyesini test eden dolar/TL güne 2,24'ün üzerinde başladı. Bankacılar yaklaşan seçimler öncesi siyasi gelişmelerin ve siyasilerin söylemlerinin önümüzdeki dönemde de kur ve faiz üzerinde zaman zaman belirleyici olabileceğini ve yakından takip edilmeye devam edeceğini belirttiler.

UKRAYNA'DA SON DURUM

Rus Interfax haber ajansı bu sabah, Ukrayna'ya bağlı Kırım'da silahlı kişilerin bölgesel hükümet binası ve parlamento binasını ele geçirdiklerini duyurdu. Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve oğlundan bir iş anlaşması kapsamında belli bir miktarda parayı almamasını söylediği ikinci bir ses kaydı dün akşam You Tube üzerinden yayınlandı. Erdoğan, Pazartesi akşamı kendisi ile oğluna ait olduğu iddia edilen ve yolsuzluk operasyonunun başladığı 17 Aralık günü geçen ve oğlundan evde bulunan yüksek tutardaki paranın dağıtılmasını istediği ses kayıtlarını "montaj ve haince bir saldırı" olarak nitelemişti.

BAŞBAKAN'A YÖNELİK SÖYLENTİLER

Öte yandan, Twitter'da Başbakan'ın sağlık durumuna ilişkin bazı iddiaların ardından Başbakanlık kaynakları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün Burdur ve Uşak'ta seçim çalışmalarını yürüteceğini ve programında herhangi bir değişiklik bulunmadığını açıkladı

İKİ HAFTANIN ZİRVESİNE ÇIKMIŞTI

Siyasi endişelerin artmasına neden olan ve Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ilk kasetlerin yayımlanması öncesi Pazartesi akşam saatlerinde 2.1763 seviyesindeki olan dolar/TL dün akşam iki haftanın en yüksek seviyesi olan 2.23'ün üzerine çıkmıştı. Kur bu sabah ise güne 2.2403'e kadar yükselerek başlarken sepet bazında TL ise 2.65'in üzerine çıktı. Küresel piyasalarda da sert kayıplara neden olan Ukrayna'daki jeopolitik risklerin artması ise Rusya'nın yakın bölgedeki birliklerini alarma geçirmesi ardından başladı. Ukrayna'da Rusya'nın müttefiki cumhurbaşkanı Viktor Yanukovich'in devrilmesinin ardından Kremlin yönetimi şu ana kadarki en sert adımı atarak Rus askeri birliklerini Ukrayna yakınlarındaki tatbikat için teyakkuza geçirdi. Önceki gün yeniden ihracı gerçekleştirilen 27 Eylül 2023 itfalı 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.48, valörlüde yüzde 10.58 seviyesindeydi. Aynı gün ilk ihracı gerçekleştirilen ve ortalama bileşik faizi ihalede yüzde 11.18 seviyesinde oluşan 24 Şubat 2016 itfalı yeni gösterge tahvilde ise dün spot kapanış yüzde 11.12 valörlü kapanış yüzde 11.18 seviyesinde gerçekleşti.

NE TAKİP EDİLECEK?

İç piyasada bugün açıklanacak tek veri Şubat ayı tüketici güven endeksi olurken TSİ 1055 Şubat ayı Almanya işsizlik verileri, 1500'da Şubat ayı Almanya öncü TÜFE, 1530'da Ocak ayı ABD dayanıklı mal siparişleri, ve 1530 işsizlik maaş başvuruları takip edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)